- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se anunță vremuri grele pentru românii care obișnuiau să facă bani pe bursă. Noile măsuri fiscale îi lovește din plin

12 Aug, 13:41 • Constantin Cristina
Românii care obișnuiau să facă bani pe bursă vor avea de suferit din punct de vedere financiar. Noile măsuri fiscale impuse de Guvern vor lovi întreaga piață.
Se anunță vremuri grele pentru românii care obișnuiau să facă bani pe bursă. Noile măsuri fiscale îi lovește din plin

Noile modificări fiscale pregătite de Executivul de la București vor lovi puternic investitorii la bursă de valori. Specialiștii anunță vremuri grele, a informat playtech.ro.

Potrivit specialiștilor în investiții, vin vremuri grele pentru românii care obișnuiau să-și plaseze economiile pe bursă, în speranța unor randamente care să-i ajute să atingă independența financiară și să nu mai fie nevoie să muncească niciodată.

Citește și: Adrian Câciu, ministrul Investițiilor, a anunțat că scăderea inflației la 9,4% este efectul măsurilor guvernamentale

Se anunță vremuri grele pentru românii care obișnuiau să facă bani pe bursă. Noile măsuri fiscale îi lovește din plin

Unii analiști sunt de părere că se pregătesc majorări fiscale ce vor descuraja investițiile și le vor face mai puțin rentabile.

investiții bursă
investiții bursă

 

„Impozitul pe dividende urcat la 10% ar fi similar cu cel pe dobanzile la termen astfel incat migrarea dinspre depozite spre bursa ar fi descurajata suplimentar. Sa nu uitam ca ar fi a doua ajustare pe termen relativ scurt, anterior impozitului de 8% existand un impozit de 5% pe dividende. Investitiile bursiere sunt insa descurajate in principal de cresterea impozitului pe profitul realizat, dupa ce cu un an in urma se decisese ca impozitul sa se aplice doar pe castigurile obtinute din operatiunile castigatoare si nu pe castigul realizat din toate operatiunile”, sunt de părere analiștii Conso.ro.

Aceștia mai subliniază că „daca ordonanta de Guvern aflata acum in stadiul de proiect ar fi adoptata fara modificari, cei care vor detine actiuni ar trebui sa isi faca socotelile pe termen si mai lung, incercand sa ignore de-acum oscilatiile periodice ale pietei”.

Din păcate pentru investitori, a venit momentul în care succesul nu va mai avea același gust, deși în ultimii ani, bursa s-a bucurat de o creștere constantă a numărului de investitori, fapt ce ar putea fi stopat de schimbările legislative în materie fiscală ce sunt pe punctul de a fi adoptate de Guvern, probabil cu aplicabilitate din toamna acestui an sau din ianuarie 2024.

Alte articole: Garantul ministrului Finanțelor, Marcel Boloș: „Nu va fi dat nimeni afară, toate plățile au fost făcute la timp”