- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Fondul de Garantare a Asiguraţilor: Polițele de asigurare Euroins încetează din 5 februarie 2024

23 Jan, 18:56 • Fundeanu Madalina
Polițele de asigurare Euroins vor înceta din data de 5 februarie. Până la această dată, vor mai fi valabile 3.145 de poliţe.
Fondul de Garantare a Asiguraţilor: Polițele de asigurare Euroins încetează din 5 februarie 2024

Contractele de asigurare de garanţii-Clasa XV încheiate cu societatea Euroins Asigurare Reasigurare SA încetează de drept pe 5 februarie 2024, transmite Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA). Astfel, până la această dată, vor mai fi valabile un total de 3.145 de poliţe, conform informațiilor prezentate de Antena 3 CNN.

Polițele de asigurare Euroins vor înceta din data de 5 februarie

„După data de 5 Februarie 2024, ultima zi de valabilitate a polițelor de garanții Euroins, creditorii de asigurare care au deținut un astfel de contract de asigurare se pot adresa FGA cu o cerere de restituire primă, Anexa 9 la Norma ASF nr. 24/2019, pentru a solicita restituirea diferenței de primă pentru perioada rămasă neacoperită”, a anunțat Fondul de Garantare a Asiguraţilor.

Cererile de restituire primă-Anexa 9, pot fi formulate online, mai precis pe portalul dedicat: https://portal.fgaromania.ro. În această situație, se va primi în mod automat numărul de înregistrare al cererii.

Ai putea fi interesat și de: Ambițiile Europei pentru energia eoliană se lovesc de problemele de pe lanțul de aprovizionare. Este nevoie de peste 400 de miliarde de € pentru atingerea obiectivelor din 2050

Asigurare Euroins
Asigurare Euroins

Depunerea cererilor de plată privind acordarea despăgubirilor

„Reamintim potențialilor creditori de asigurare Euroins că pentru obținerea despăgubirilor / indemnizațiilor este necesară depunerea unei cereri de plată la Fond.

Cererile de plată însoțite de documente justificative se pot formula începând cu data retragerii autorizației de funcționare a asigurătorului, dar nu mai târziu de 90 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului sau de la data naşterii dreptului de creanţă, atunci când acesta s-a născut ulterior, sub sancţiunea decăderii din drept.

Cererile de plată / petițiile pot fi formulate online, pe portalul dedicat: https://portal.fgaromania.ro sau se transmit prin poștă la adresa: Strada Vasile Lascăr nr.31, CP: 020492, sector 2, București.

Documentele în completare se transmit pe adresa de Email: [email protected]

Fondul de Garantare a Asiguraţilor a implementat un nou sistem informatic care asigură gestiunea proceselor/fluxurilor de lucru, a bazelor de date și instrumentarea mai rapidă a cererilor/dosarelor, într-un mediu securizat al informațiilor”, mai arată Fondul de Garantare a Asiguraţilor.

Citește mai multe știri despre: Ministerul Energiei şi Transgaz au semnat contractele de finanţare de 93 de milioane de euro pentru construirea conductelor de gaze Marea Neagră – Podişor şi Gherceşti – Jitaru