- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Fonduri nerambursabile de 50.000 de euro pentru fiecare român. Cum poți primi banii

24 May, 12:38 • Bumbeneci Diana
Sunt vești bune pentru români. Se dau fonduri de 50.000 de euro.
Fonduri nerambursabile de 50.000 de euro pentru fiecare român. Cum poți primi banii

Linia de finanțare ”DR-14 – Investiții în fermele de mici dimensiuni” va fi lansată în a doua parte a acestui an, în luna octombrie, conform calendarului estimativ al Ministerului Agriculturii. Prin aceasta, micii fermieri vor putea obține un sprijin de 50.000 de euro prin care să-și dezvolte ferma, în scopul de a crea o afacere de familie mai puternică.

Fonduri de 50.000 de euro pentru români

Deși este încă timp până la depunerea proiectelor, interesul fermierilor mici este deja evident, fiind anunțat și în emisiunea ”Agricultura la Raport” condusă de Ovidiu Ghinea, unde au fost adresate numeroase întrebări pe acest subiect.

Este important de menționat că, în ceea ce privește DR-14, sprijinul nu va mai fi de 100% din partea Uniunii Europene, ci fermierii vor trebui să contribuie cu 15% din valoarea proiectului din propriul buzunar. Conform estimărilor, lansarea DR-14 este programată pentru luna octombrie, iar suma alocată este de 50.000 de euro. Acest sprijin nu mai este unul forfetar, ci va consta într-o cofinanțare de 15%, conform precizărilor consultantei Andra Popescu pentru AGRO TV.

Consultanții încurajează fermierii să își planifice și să își pregătească proiectele încă de acum, deoarece perioada de înscriere la APIA se încheie la 7 iunie. Interesul pentru aceste proiecte este considerabil, iar fondurile ar putea fi epuizate rapid.

Vezi și: 30.000 de lei de la stat printr-un program foarte popular. Guvernul anunță cine beneficiază în 2024

fonduri europene
fonduri europene

”Cei care vor să aplice, e bine deja să înceapă să intre în discuții cu consultanții, pentru că nu mai țintim termenul de depunere de 1 lună sau 3 luni de zile. Vorbim doar de primele 5 zile. La orice apel de proiecte pe orice program de finanțare, unde s-a îndeplinit baremul de 170%, se oprește aplicația, numai că în primele 5 zile nu se poate opri. Deci în acele prime 5 zile trebuie să depui proiectul, de regulă. Dacă vii la consultant înainte cu 3 zile, nu o să aibă timp să-ți facă documentația”, preciza consultantul Neluțu Dogaru într-o ediție precedentă a emisiunii ”Agricultura la Raport”.

Bugetul alocat intervenției DR-14 este de 108 milioane de euro. Dimensiunea economică a exploatațiilor eligibile pentru această intervenție este între 4.000 SO și 11.999 SO. De partea cealaltă, în situația exploatărilor zootehnice de creștere a animalelor din rasele autohtone sunt eligibile exploatațiile cu dimensiunea economică de minimum 2.000 SO.

Citește și: Românii pot strânge puncte suplimentare la pensie. Ministerul Muncii anunță cum poți strânge bani pentru bătrânețe

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult