- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ford EcoSport, vânzări record 2023. Autoturismul produs la Craiova, pe locul 24 în topul vânzărilor de SUV-uri mici în Europa

24 Feb, 16:56 • Cornel Ghimeșan
Ford EcoSport, SUV-ul produs la uzina Ford Otosan din Craiova, a înregistrat vânzări record în Croația unde a fost ce fost cel mai comercializat autoturism în luna ianuarie.
Ford EcoSport, vânzări record 2023. Autoturismul produs la Craiova, pe locul 24 în topul vânzărilor de SUV-uri mici în Europa

Autoturismul produs la Craiova, pe locul 24 în topul vânzărilor de SUV-uri mici în Europa. În primele luni ale anului 2022,  Ford EcoSport s-a clasat pe locul 24 în topul vânzărilor de SUV-uri mici din Europa cu 27.100 de unităţi, potrivit ZF.

Citește și Producția Dacia și Ford a crescut cu aproape 25% an/an în primele 11 luni ale anului

Autoturismul produs la Craiova, pe locul 24 în topul vânzărilor de SUV-uri mici în Europa

Ford EcoSport, SUV-ul produs de uzina Ford Otosan din Craiova, a ocupa prima poziție în topul vânzărilor de autoturisme din Croația, deoarece potrivit celor de la bestsellingcarsblog.com care centralizează toate pieţele auto din lume, acesta urmează să fie scos din producţie pentru a face loc modellelor Ford Transit şi Tourneo Courier.

Astfel, în ianuarie 2023, vânzările Ford EcoSport au crescut de cinci ori, faţă de luna ianuarie a anului precedent, depășind vechiul record din decembrie 2019 când s-a clasat pe locul al cincilea.

Ford, succes major în 2022, în topul vânzărilor vehiculelor comerciale

Succes de răsunet pentru Ford, în 2022. Compania americană a încheiat anul trecut pe primul loc în segmentul vânzătorilor de vehicule comerciale, în țara noastră.

Reușita celor de la Ford reprezintă implicit, un succes pentru fabrica de la Craiova. În ceea ce privește modelul Ford Puma, construit exclusiv în fabrica Ford Otosan, reprezintă cel mai bine vândut model hibrid de pe piața din România, potrivit Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Ford a reuşit să îşi păstreze poziţia de lider al segmentului de vehicule comerciale, cu o cotă de piaţă de 18,2%, în creştere faţă de anul anterior.

Ford Transit Custom a rămas în fruntea clasamentului, în segmentul din care face parte (MCV 1Tonă), pentru al şaselea an consecutiv şi îşi menţine o cotă de piaţă ridicată, de 27%. Ford Ranger, vedeta diviziei Ford Pro, continuă să impresioneze, lider autoritar, cu o cotă de piaţă de 45,1%.

De asemenea, Ford Transit îşi menţine trendul pozitiv şi înregistrează o creştere a cotei de piaţă faţă de anul 2021. Astfel, a ajuns la 20% din piață şi se plasează pe locul al doilea în segment.

„Deşi industria auto a trecut printr-un nou an dificil în 2022, mă bucur că Ford a reuşit să confirme în România încrederea clienţilor săi, dar şi versatilitate şi fiabilitatea gamei sale de vehicule comerciale. Ţin să menţionez performanţa remarcabilă înregistrată de Ford Ranger, un pick-up absolut excepţional, care a dominat segmentul de o manieră clară, deşi s-a aflat la final de generaţie. De asemenea, Transit Custom rămâne preferatul pieţei, iar Transit şi-a mărit cota de piaţă şi a marcat lansarea versiunii complet electrice, E-Transit”, a declarat Roxana Capătă, managing director Fort Romania Services.

Citește și Risc de incendiul la motorul maşinilor Ford! Sute de mii de maşini au fost rechemate în service-ul companiei

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult