- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ford pregătește o investiție masivă în uzina de la Craiova. Gigantul a luat un împrumut de aproape jumătate de miliar de euro

26 Mar, 12:29 • Adrian Popovici
Ford Otosan România a anunțat că a obținut un credit de 435 milioane de euro, bani pe care urmează să îi investească în uzina de la Craiova.
Ford pregătește o investiție masivă în uzina de la Craiova. Gigantul a luat un împrumut de aproape jumătate de miliar de euro

Ford Otosan a anunțat un o decizie majoră pentru viitorul afacerilor sale din România, obținând un împrumut sindicalizat în valoare de 435 de milioane de euro. Acest împrumut care se va întinde pe o perioadă de 7 ani este destinat finanțării investițiilor în uzina sa din Craiova, România, transmite Economedia.

Potrivit unui comunicat de presă, acest capital urmează să fie direcționat către dezvoltarea viitoarei generații de modele Ford Transit Courier și Tourneo Courier, precum și pentru lansarea noului Puma. De asemenea, se va acorda atenție specială variantelor complet electrice ale acestor modele, subliniind angajamentul commpaniei pentru sustenabilitate și mobilitate electrică.

„Împrumutul va contribui la finanțarea viitoarei generații a Ford Transit Courier și Ford Tourneo Courier, precum și pentru lansarea noului Ford Puma, inclusiv a variantelor complet electrice ale acestor modele, la uzina din Craiova”, se arată într-un comunicat de presă.

Citește și: Creștere spectaculoasă de peste 15% a vânzărilor globale ale Dacia. Producătorul de la Mioveni a vândut aproape 700.000 de mașini în 2023

Ford

Uzina Ford de la Craiova, esențială pentru planurile gigantului

Gül Ertuğ, CFO-ul companiei, a subliniat importanța uzinei din Craiova în planurile de viitor ale companiei, afirmând că aceasta joacă un rol semnificativ în consolidarea poziției de lider a Ford Otosan în producția de vehicule electrice în Europa. Prin semnarea acestui acord de credit sindicalizat, compania consolidează planurile de creștere în regiune și își materializează angajamentul față de inovație și dezvoltare continuă.

„Uzina noastră de la Craiova joacă un rol semnificativ în stabilirea poziției de lider a companiei  în producția de vehicule electrice în Europa. Suntem încântați să anunțăm semnarea unui acord de credit sindicalizat pentru finanțarea proiectelor de investiții în curs, în vehicule și inginerie la uzina de la Craiova, pentru a materializa planurile noastre de creștere în Europa. Acest credit este un pas strategic care evidențiază importanța uzinei de la Craiova în planurile de viitor ale Ford Otosan”, după cum a declarat CEO-ul.

Împrumutul a fost posibilă prin colaborarea a mai multor bănci din România și străinătate. Société Générale și filiala sa din România, BRD, au jucat un rol cheie în această tranzacție.

Citește și: Chinezii produc în Polonia o mașină care să concureze cu Dacia românească. Producția autoturismului electric T03 ar putea începe peste trei luni

Tags: