- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Funcționarii publici au intrat în grevă! Angajații din mai multe prefecturi din România nu sunt mulțumiți de veniturile câștigate: „Am ajuns să avem salarizarea cea mai proastă”

10 Apr, 12:43 • Lupu Alexandra
Funcționarii publici au dat startul unei greve generale. Acest lucru se întâmplă în mai multe prefecturi din România, totul din cauza nemulțumirilor salariale.
Funcționarii publici au intrat în grevă! Angajații din mai multe prefecturi din România nu sunt mulțumiți de veniturile câștigate: „Am ajuns să avem salarizarea cea mai proastă”

Funcționarii publici iau atitudine și își exprimă nemulțumirile! Așa cum arată primele informații, mai multe prefecturi din România sunt „înghețate” de greva generală a angajaților, nemulțumiți de salariu, relatează antena3.ro.

Funcționarii publici sunt în grevă generală

Mai multe prefecturi din România sunt „blocate” de greva generală desfășurate de funcționarii publici. Angajații refuză să muncească și amenință că nu vor renunța la proteste, dacă nu li se îndeplinesc solicitările.

Funcționarii publici din instituția prefectului Brașov au intrat în grevă generală în această dimineață și susțin că sunt nemulțumiți de salariile mici. Oamenii precizează că veniturile pe care le încasează nu sunt aliniate la sistemul centralizat, dar mai mult decât atât, multe persoane primesc pur și simplu salarii de comună.

Citește și: Cresc salariile funcționarilor APIA. Unele ajung și la 16.000 de lei. Ce angajați se încadrează

Angajații aleg să se revolte, pentru că la nivelul Consiliului Județean veniturile ating o valoare dublă, în condițiile în care munca depusă este aceeași. Salariații explică că, deși lucrează cot la cot cu persoane din alte departamente, veniturile pe care le câștigă rămân în continuare foarte mici.

Funcționari publici
Funcționari publici

Funcționarii publici sunt nemulțumiți de mai mult timp. Cu toate acestea, salariile lor nu au crescut, motiv pentru care desfășoară o grevă generală. Mariana Meluș declară că proiectul care are în vedere modificarea legii 153 în ceea ce privește trecerea funcțiilor teritoriale pentru instituțiile prefectului la cele publice stă pe masa Camerei Deputaților de mai bine de un an de zile. Liderul de sindicat al Prefecturii Vaslui precizează că funcționarii publici au cea mai proastă salarizare din administrația publică locală, iar acesta este un alt motiv de supărare.

„Nemulțumirea principală este aceea a faptului că legea, proiectul nostru de lege privind modificarea legii 153 de trecere a funcțiilor teritoriale pentru instituțiile prefectului la instituții publice de stat, zace la Camera Deputaților de mai bine de un an de zile.

O altă nemulțumire este că am ajuns să avem salarizarea cea mai proastă din administrația publică locală. Colegii noștri din țară sunt unitari în acțiunea pe care noi o organizăm astăzi”, declară Meluș.

Vezi și: Klaus Iohannis a promulgat legea! Funcționarii publici vor putea lucra de acasă 5 zile pe lună