- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Cresc salariile funcționarilor APIA. Unele ajung și la 16.000 de lei. Ce angajați se încadrează

10 Feb, 17:06 • Polojan Tudor
Angajații din cadrul centrelor județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) se vor bucura de o creștere salarială consistentă. Remunerațiile acestora vor fi egale cu cele ale angajaților din aparatul central.
Cresc salariile funcționarilor APIA. Unele ajung și la 16.000 de lei. Ce angajați se încadrează

Inițiatorii acestei legi a fost depusă în Parlament de către senatori și deputați ai Partidului Național Liberal (PNL) și ai Partidului Social Democrat PSD). Inițiativa legislativă are ca scop egalarea salariilor de bază ale angajaților APIA din teritoriu, din cadrul celor 42 de centre județene și din cadrul celor 262 de centre locale, cu cele ale personalului din cadrul aparatului APIA central, din Municipiul București, scrie agro-tv.ro.

Este nevoie de o astfel de măsură, spune deputatul Emil Dumitru, deoarece angajații APIA din teritoriu sunt cei care duc „greul cererilor de plată”.

”Am și un proiect de act normativ de egalizare a salarizării de la cei de la județ cu cei de la centru, la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Cei de la centru au reușit așa să se profesionalizeze din punct de vedere al salarizării, dar cei de la județ, care duc greul cererilor de plată, nu au avut șansa asta”, a spus Emil Dumitru pentru AGRO TV.

Te-ar mai putea interesa și: Copilăria românilor, umbrită de sărăcie! Firea: „Aproape 40 la sută dintre copiii României sunt în situații dificile de sărăcie”

Cresc salariile la APIA/ sursa foto: dailybusiness.ro
Cresc salariile la APIA/ sursa foto: dailybusiness.ro

Ce salarii au funcționarii APIA

Inițiatorii proiectului legislativ mai spun că este nevoie de măriri salariale deoarece APIA are o structură de personal cu mult subdimensionată în comparație cu volumul și complexitatea schemelor și măsurilor de sprijin gestionate. Acestea asigură derularea activităților majore ale APIA, chiar și în zilele de week-end dar și pe perioada sărbătorilor legale.

Cea mai recentă grilă de salarizare publicată de către APIA, în cadrul aparatului central, directorul general al agenției are un salariu de bază brut de 15.402 lei, la care se mai adaugă sporuri dar și indemnizații de peste 3.000 de lei.

Directorii generali adjuncți ajung să încaseze lunar 15.632 de lei brut, iar consilierii superiori sunt remunerați cu sume cuprinse între 9.400 de lei și 11.500 de lei. Celelalte posturi au ssalarii care sunt cuprinse între 3.700 de lei pentru un șofer și 16.000 de lei pentru un director de gradul II.

Mai citește și: Investitorii trag un semnal de alarmă! Băncile europene nu ar mai trebui să finanțeze proiecte de petrol și gaze

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult