- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Gabriela Firea anunţă îmbunătăţirea programului dedicat cuplurilor infertile. Cine va putea accesa cei 15.000 de lei oferiţi de Ministerul Familiei

09 Jun, 12:31 • Russo George
Veste bună pentru cuplurile infertile. Programul de sprijin pentru acestea a fost îmbunătățit, iar perioada în care se poate completa dosarul va fi 15 zile, în loc de 5. Pe lângă aceste aspecte, se va crea și o platformă digitală, unde toți își vor putea depune dosarele respective.
Gabriela Firea anunţă îmbunătăţirea programului dedicat cuplurilor infertile. Cine va putea accesa cei 15.000 de lei oferiţi de Ministerul Familiei

Chiar Gabriela Firea a dat vestea cea bună, pe pagina sa de Facebook, unde a anunțat că acest program al Ministerului Familiei, prin intermediul căruia cuplurile infertile primesc un sprijin, va fi îmbunătățit.

„Proiectul noului regulament se află în consultare publică pe site-ul Ministerului Familiei pentru următoarele 10 zile. REPET, aceste modificări se aplică doar pentru dosarele depuse după publicarea în Monitorul Oficial a noilor reguli. În curând, vom completa hotărârea de Guvern prin care a fost aprobat programul pentru a le permite şi doamnelor sau domnilor, cetăţeni români, care au parteneri de altă naţionalitate dar locuiesc în România să beneficieze de sprijin.

Am primit până acum peste 16.000 de mesaje, însă nu toate au fost dosare propriu-zise sau documente dublate. Suntem la zi cu înregistrarea şi avem circa 8.000 de dosare, iar peste 7.600 dintre ele au fost deja analizate. De asemenea, 4.200 de contracte au fost transmise către beneficiari pentru semnare şi aproape 3.000 de vouchere au ajuns sau sunt pe drum către beneficiari. Prin Programul naţional pentru creşterea natalităţii sprijinim cuplurile infertile cu 15.000 de lei pentru fiecare procedură de fertilizare in vitro, până la maximum trei pe an.

Mă bucur că aceste vouchere sunt din ce în ce mai folosite în farmacii şi clinici. Avem deja câteva zeci de doamne care au sarcini în evoluţie şi abia aştept să dau tuturor veşti despre bebeluşii, când vor veni pe lume”, scrie Firea pe pagina sa de Facebook.

Gabriela Firea a anunţat care sunt schimbările aduse programului, în urma analizării a peste 7.600 de dosare

Lansăm o platformă digitală pentru depunerea dosarelor, în paralel cu transmiterea pe email-ul cunoscut deja. Va fi interzisă, însă, transmiterea dublată a dosarelor.

Majorăm de la 5 la 15 zile perioada în care pot fi trimise completări ale dosarului, dacă se constată documente lipsă sau completate greşit.

Unitate medicală poate fi schimbată doar până când solicitantul este declarat eligibil.

Farmaciile sau clinicile care solicită taxe în plus beneficiarilor vor fi excluse din program.

Reînscrierea în program se poate face numai după finalizarea fără succes a unei proceduri de fertilizare in vitro, în baza unor documente medicale.”, a completat Gabriela Firea.

Citeşte şi: Proiect de lege. Mii de familii din România ar putea primi lunar cel puțin 2.000 de lei. Condițiile care trebuie îndeplinite