- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Garantul ministrului Finanțelor, Marcel Boloș: „Nu va fi dat nimeni afară, toate plățile au fost făcute la timp”

12 Aug, 09:43 • Constantin Cristina
Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, i-a asigurat pe bugetari că toate salariile sunt făcute la timp și nu vor fi disponibilizări la nivelul aparatului propriu și unități subordonate.
Garantul ministrului Finanțelor, Marcel Boloș: „Nu va fi dat nimeni afară, toate plățile au fost făcute la timp”

Marcel Boloș a declarat, după întâlnirea cu reprezentanții principalelor sindicate din domeniu, că românii bugetari nu au de ce să se îngrijoreze. Nimeni va fi dat afară, iar toată lumea își va primi salariile la timp, scrie Agerpres.

Citește și: Mihai Tudose dă de pământ cu bugetarii. „Ăla e job-ul, lăsați-o naibii! Nu se poate ca scafandrul să aibă spor de apă și fochistul spor de fum”

Garantul ministrului Finanțelor, Marcel Boloș: „Nu va fi dat nimeni afară, toate plățile au fost făcute la timp”

Ministrul și-a reafirmat angajamentul de a menține un mediu de lucru optim și condiții mai bune pentru toți angajații.

„A fost o discuţie în care am reafirmat angajamentul pe care mi l-am asumat şi ieri faţă de colegii din minister. Nu va fi dat nimeni afară şi nu vor fi puşi să dea concurs. Am semnat şi un proces-verbal în acest sens. Toate plăţile au fost făcute, pentru ca oamenii să îşi primească banii la timp. Recunosc eforturile şi dedicarea de care este nevoie zi de zi şi sunt hotărât să mă asigur că munca celor responsabili este apreciată corespunzător.

Am luat în considerare sugestiile şi feedback-ul primit de la reprezentanţii sindicatelor şi am identificat câteva direcţii cheie pe care le vom urmări în perioada următoare. Cu toate acestea, ei ştiu mai bine decât orice altă instituţie cât de necesară este reforma aparatului central, reducerea de cheltuieli şi încadrarea în deficitul bugetar asumat”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Marcel Boloș
Marcel Boloș

Așadar, principala concluzie după dezbaterile cu sindicaliștii arată că nu vor exista disponibilizări, iar în cazul funcțiilor de conducere care sunt afectate se va asigura transformare în situația în care nu există posturi vacante.

O altă măsură convenită cu sindicaliștii este elaborarea proiectului de ordonanță de urgență până la data de 21 august 2023, în caz contrat protestele vor demara, din nou, de pe 22 august 2023.

De asemenea, s-a decis înființarea, prin reorganizarea structurilor existente din ANAF și aparatul central, a unui Institut Naţional de Fiscalitate, cu rol în formarea continuă şi perfecţionarea angajaţilor din domeniul finanţelor publice.

„Ministerul Finanţelor va asigura transparenţa şi comunicarea deschisă cu reprezentanţii sindicatelor pe parcursul implementării reformelor şi va ţine cont de feedback-ul acestora în procesul decizional. Se vor organiza sesiuni periodice de consultări între Ministerul Finanţelor şi reprezentanţii sindicatelor pentru a monitoriza progresul implementării măsurilor şi pentru a face ajustări dacă este necesar”, se precizează în comunicatul transmis de MF.

Alte articole: Revolta de la Finanțe le taie bugetarilor din salarii! Ministrul Boloș a anunțat cine sunt românii care pierd 700 de lei din buzunar