- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ghidul ANAF 2024. Până la ce dată trebuie să-și plătească impozitul pe venit persoanele sau firmele care desfășoară activități de înfrumusețare

18 Apr, 23:35 • Stefan Simion
Ghidul privind plata impozitului pe veniturile obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală a fost publicat, joi, de ANAF. Aceste activități sunt considerate independente, iar veniturile obținute din astfel de activități sunt impozabile, potrivit Codului Fiscal.
Ghidul ANAF 2024. Până la ce dată trebuie să-și plătească impozitul pe venit persoanele sau firmele care desfășoară activități de înfrumusețare

Ghidul ANAF 2024. Ghidul este disponibil pe site-ul instituției, www.anaf.ro, la rubrica Asistență contribuabili/Servicii oferite contribuabililor/Ghiduri curente și alte materiale informative.

Impozitele pe veniturile obținute în aceste sectoare de activitate trebuie plătite până la data de 25 mai, inclusiv, a anului următor celui de realizare a venitului. Impozitul pe venit trebuie plătit atât de persoanele fizice care desfășoară individual activități de înfrumusețare/întreținere corporală, cât și de saloane.

Citeste si Ghid ANAF 2024. Detalii importante pentru românii care își închiriază locuințele și alte proprietăți

Ghidul ANAF 2024

Ghidul ANAF 2024. Cum pot plăti frizerii, manichiuristele și cosmeticienele taxele la stat

Există mai multe modalități de efectuare a plăților către Agenția Națională de Administrare Fiscală:

  • cu cardul bancar sau numerar la casieriile Trezoreiei Statului pe raza cărora contribuabilii/plătitorii își au domiciliul fiscal;
  • prin virament bancar;
  • cu mandat poștal, prin intermediul oficiilor poștale.

Informații suplimentare privind modalitățile de efectuare a plăților se regăsesc în Broşura privind modalitățile de efectuare a plăților către Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Citeste si ANAF va publica „lista albă” a contribuabililor din România în 2024. Care sunt condițiile pentru a fi inclus

ANAF dă o mână de ajutor saloanelor de înfrumusețare

ANAF implementează la nivel național un program de conformare privind veniturile obținute de persoanele fizice care desfășoară activități în domeniul înfrumusețării și întreținerii corporale. Programul de conformare demarat de ANAF își propune să crească gradul de informare a contribuabililor care obțin venituri din acest tip de activități. ANAF susține că o mai bună informare va conduce la o mai mare conștientizare a obligațiilor fiscale ce derivă din aceste venituri.

În cadrul acestui program, agenția va publica materiale informative despre impozitarea veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea de servicii în industria de înfrumusețare și va organiza seminarii web cu tema „Completarea și depunerea Declarației Unice (Formular 212)”.

Pentru a beneficia de asistență în domeniul fiscal și pentru a-și îndeplini obligațiile fiscale în mod corect și la timp, contribuabilii pot contacta Call-Center-ul instituției la numărul de telefon 031.403.91.60.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult