- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ghidul pentru schema de ajutor pentru materiale de construcții va fi pus în transparență săptămâna viitoare. Buget de până la 150 de milioane de euro

30 Nov, 20:41 • Fundeanu Madalina
Ministrul Economiei, Radu Oprea, a declarat că săptămâna viitoare va fi pus în transparenţă ghidul pentru schema nouă de ajutor de stat pentru materiale de construcţii. Bugetul va fi de 150 de milioane de euro.
Ghidul pentru schema de ajutor pentru materiale de construcții va fi pus în transparență săptămâna viitoare. Buget de până la 150 de milioane de euro

Ministrul Economiei, Radu Oprea, a declarat în decursul zilei de astăzi, 30 noiembrie, că săptămâna viitoare va fi pus în transparenţă ghidul pentru schema nouă de ajutor de stat pentru materiale de construcţii, care are un buget de până la 150 de milioane de euro, anual, multianual, pe 4 ani de zile, potrivit informațiilor transmise de News.ro.

Ghidul pentru schema de ajutor pentru materiale de construcții

„Creşterea economică, dacă ne uităm pe datele statistice, vedem că s-a produs pe baza investiţiilor, nu a consumului, lucru care e inedit în România, semn că programele îşi produc efectele. Continuăm cu programele, pentru marea industrie, schemele de ajutor de stat”, a declarat ministrul Economiei, în emisiunea România Politică de la Prima News.

Radu Oprea a precizat că vor continua şi schemele pentru minimis pentru economie circulară.

„Săptămâna viitoare va fi pus în transparenţă ghidul pentru schema nouă de ajutor de stat pentru materiale de construcţii. Avem un deficit mare, de 8 miliarde de euro, şi importăm materiale de construcţii, pentru marile proicte de infrastructură, pe feroviar, rutier.”, a anunţat ministrul Radu Oprea.

Ai putea fi interesat și de: Cel mai mare angajator din România este reprezentat de sectorul construcțiilor, însă cifra de afaceri nu arată aceleași date!

materiale de construcții
materiale de construcții

Ministrul Economiei a mai precizat că are în plan pentru anul viitor să dea drumul la această schemă de ajutor de stat.

„Este o schemă care are are un buget de până la 150 de milioane de euro, anual, multianuală, pe 4 ani de zile”, a mai arătat Oprea, precizând că dorinţa este să se facă investiţii.

„Ne uităm la companiile orientate către export.”, a mai adăugat Oprea, menționând că „se uită şi la reconstrucţia Ucrainei”.

Ministrul Economiei, despre reducerile de cheltuieli

Radu Oprea a făcut noi declarații și în ceea ce privește reducerile de cheltuieli din instituţie. Acesta a spus că ar fi trebui să fie 5 secretari de stat şi vor avea 4 şi au renunţat la peste 42 de posturi vacante. Ministrul a mai spus că vor dispărea foarte multe din funcţiile de conducere, şef serviciu, şef birou şi că din 9 agenţii, vor rămâne cu 5 agenţii, potrivit aceleiași surse.

„Am pus în transparenţă organigrama nouă şi am renunţat la posturile vacante, din aproximativ 600 de posturi din cadrul Ministerul, peste 42 de posturi sunt vacante, cele neocupate, am renunţat la ele. Pe noua organigramă, în conformitate cu Ordonanţa existentă, de la 83 de funcţii de conducere trebuie să rămânem până în 50 de funcţii de conducere”, a fost declarația ministrului Economiei.

Citește mai multe despre acest subiect aici: Ministrul Economiei, noi declarații despre reducerile de cheltuieli. „Ar fi trebui să avem 5 secretari de stat, vom avea 4. Din aproximativ 600 de posturi, peste 42 de posturi sunt vacante”