- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Gigantul Samsung pică de la înălțime! A înregistrat cel mai mic profit din ultimii 14 ani

27 Apr, 13:59 • Constantin Cristina
Samsung Electronics a înregistrat joi cel mai scăzut nivel din ultimii 14 ani. A raportat o scădere de peste 86% a profitului în primul trimestru din 2023.
Gigantul Samsung pică de la înălțime! A înregistrat cel mai mic profit din ultimii 14 ani

Samsung Electronics, gigantul tehnologic sud-coreean, a raportat cel mai mic profit din ultimii 14 ani de zile, cu o scădere de 86% în primul trimestru din 2023, a notat agenția AFP.

Vezi și: iPhone-urile recondiționate, vânzări record în 2022. Pe ce loc se află Samsung, principalul rival

Gigantul Samsung pică de la înălțime

Compania a motivat această scădere, invocând încetinirea economiei mondiale care a afectat vânzările de cipuri și electronice.

Totodată, compania nu o ducea bine nici la începutul anului curent, mai exact în ianuarie-martie, înregistrând astfel, o scădere cu 9.750 de miliarde de woni, adică 6,6 miliarde de euro, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

Profilul operațional net al marii companii s-a prăbușit cu 95% față de anul trecut, la 640 miliarde de woni, echivalent a 428 miliarde de euro. Tot în această perioadă, vânzările au scăzut cu 18%, la 63.750 miliarde de woni, echivalent a 42,5 miliarde de euro, conform comunicatului de presă al companiei.

Samsung
Samsung

Gigantul Samsung a înregistrat pierderi la capitolul cipuri în valoare de 4.580 miliarde de woni, adică 3,1 miliarde de euro, fiind prima pierdere netă din 2009, imediat după criza financiară din 2008. În ciuda tuturor pierderilor suportate în acest timp, compania speră la o redresare treptată a cererii de semiconductori în a doua jumătate a anului.

Cine este renumita companie

Samsung Electronics este nava amiral a grupului Samsung și de departe cea mai mare filială a acestuia.

Producătorii sud-coreeni de cipuri, în frunte cu Samsung, înregistraseră profituri record în ultimii ani, alimentate de creșterea prețurilor, dar încetinirea economiei mondiale a afectat sectorul.

Eforturile „active” ale firmei în acest sens au fost primite „pozitiv”, având în vedere dimensiunea gigantului sud-coreean, care apasă asupra cererii și influențează sentimentul general al pieței, au notat într-un raport experții de la Eugene Investment & Futures.

„Deși ritmul de redresare a cererii rămâne lent, industria semiconductoarelor își va reveni probabil în a doua jumătate a anului, dacă cooperarea dintre producătorii de cipuri privind reducerile de producție va fi bună”, se arată în document.

În perioada care urmează să vine, aprilie-iulie, analiștii nu exclud șansele ca renumita firmă să înregistreze cele mai joase performanțe din istorie.

Alte articole: Samsung și LG vor majora cu două miliarde de dolari investiţiile în Vietnam