- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Grevă generală la Poșta Română, angajații își vor întrerupe activitatea. Ce se va întâmpla cu pensiile în luna aprilie

01 Apr, 09:44 • Adrian Popovici
Angajații de la Poșta Română anunță că vor intra în grevă, asta după ce nu au ajuns la un consens cu conducerea companiei pe tema salariilor.
Grevă generală la Poșta Română, angajații își vor întrerupe activitatea. Ce se va întâmpla cu pensiile în luna aprilie

Angajații de la Poșta Română, sunt gata de protest. Sindicaliștii au informat conducerea de  decizia de a declanşa conflictul colectiv de muncă. După cum transmite Antena 3 CNN, această grevă vine în contextul în care între cele două părți se poartă de mai multe luni negocieri.

După cum au transmis sindicaliștii, au trecut 115 zile de când conducerea companie și-a anunțat prima decizie referitoare la Contractul Colectiv de Muncă 2024.

„De atunci și până acum au trecut 110 zile degeaba, fără ca managementul companiei să fi avut vreo intenție de a discuta cu responsabilitate acest document ce reglementează relațiile de muncă dintre angajator și angajați și menține pacea socială într-o companie.

Abia în ultimele 4-5 zile, după înregistrarea unui conflict de muncă, după o grevă de avertisment și notificarea grevei generale, la solicitarea expresă a acționarului majoritar – statul român prin Ministerul Cercetării Inovării și Digitalizării, managementul companiei a început să pună la dispoziția sindicatului reprezentativ- Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România, date și informații pe baza cărora să se poată face calcule referitoare la salariile celor peste 20 de mii de lucrători din Poșta Română”, transmit sindicaliștii de la Poșta Română.

După cum explică sindicaliștii 18.000 dintre cei peste 21.000 de persoane care lucrează pentru Poşta Română, aproximativ de 90%, indiferent de funcția pe care se află, indiferent de responsabilități şi de vechime, din luna iulie 2024 vor avea salariul minim pe economie.

Angajații de la Poșta Română, gata de grevă
Angajații de la Poșta Română, gata de grevă

Te-ar putea interesa și: Se anunță un nou protest de amploare la Ministerul Finanțelor!

Ce spune conducerea de la Poșta Română despre plata pensiilor în aprilie?

Conducerea de la Poşta Română a transmis într-un comunicat oficial că a pus la dispoziţia salariaţilor toate posibilităţile financiare pentru evitarea acestui conflict colectiv de muncă.

„Compania a solicitat medierea, însă reprezentanții SLPR au refuzat acest lucru. În contextul în care negocierile intense purtate încă de la finalul anului trecut între Compania Naţională „Poşta Română” şi SLPR nu au ajuns la un rezultat, iar SLPR a decis declanşarea grevei generale a unei părţi a angajaţilor”, a transmis conducerea.

„Asigurăm pe cei peste 2 milioane de pensionari care primesc drepturile sociale prin intermediul Companiei Naţionale Poşta Română că nu va exista nicio persoană care să nu îşi primească drepturile în termen, în luna aprilie!

Toate drepturile sociale vor fi livrate la timp, până pe 15 APRILIE, aşa cum ne-am asumat angajamentul!”, arată Poşta Română.

Citește și: Noaptea muzeelor, în pericol din cauza protestelor. Sindicaliștii din cultură cer salarii mai mari