- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Grupul de firme Nuba anunță cumpărarea lanțului de restaurante Il Calcio. Tranzacția depășește 1.5 milioane euro pentru cele cinci locații

08 Jun, 23:29 • Lupu Alexandra
Grupul de firme Nuba, controlat de oamenii de afaceri Alin Negulescu, Jean Sasu și Alexandru Nanu, anunță achiziția lanțului de restaurante Trattoria il Calcio, care a fost deținut de omul de afaceri Gino Iorgulescu. Tranzacția depășește suma de 1.5 milioane de euro pentru cele cinci locații și face parte din planul de expansiune al grupului Nuba pe piața din România.
Grupul de firme Nuba anunță cumpărarea lanțului de restaurante Il Calcio. Tranzacția depășește 1.5 milioane euro pentru cele cinci locații

În 2022, cu o medie de 250 de angajați, grupul Nuba a înregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 15 milioane de euro, iar anul acesta reprezentanții companiei se așteaptă sa atingă o cifra de afaceri de aproximativ 25 de milioane de euro.

Pe lângă cele șapte locații pe care le operează în prezent, Nuba White, Nuba Sumer Vibes, Nuba Cafe, Nuba Beach Club, Nuba Town, Nuba Chalet si Hiro, alte cinci locații vor intra în componența grupului de firme Nuba. Este vorba despre restaurante Trattoria il Calcio ”Universitate”, Trattoria il Calcio ”Magheru”, Trattoria il Calcio ”Delea Veche”, Trattoria il Calcio ”Floreasca” și Pasticceria Universitate.

Oamenii de afaceri Alin Negulescu, Jean Sasu și Alexandru Nanu, au afirmat că în aceste momente, sunt proprietarii brandului Il Calcio, și nu plănuiesc să rebrenduiască noile locații achiziționate.

Mai mult, acționarii Nuba au anunțat că restaurantele il Calcio urmează să intre într-un proces de renovare și de îmbunătățire a serviciilor urmând să și păstreze identitatea vechiului brand care există deja de peste 20 de ani în industria HoReCa.

Anual grupul de firme care operează restaurantele Nuba deschide noi locații. În 2023, reprezentanții companiei au anunțat că urmează să deschidă 2 noi locații în Iași, unde au deja o colaborare cu un operator local de mai bine de 2 ani.

Trattoria il Calcio este unul dintre cele mai cunoscute lanţuri de restaurante de profil din România, plasat atât pe segmentul de venituri medii (cu trattorii), cât şi pe cel premium (cu restaurante).