- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Guvernul a decis! Elevii și studenții primesc bani de la stat pentru achiziția de calculatoare. Condițiile care trebuie îndeplinite pentru a beneficia de ajutor

04 May, 16:20 • Lupu Alexandra
Este oficial! Elevii și studenții primesc ajutor de la stat pentru achiziția de calculatoare. Iată ce condiții trebuie îndeplinite.
Guvernul a decis! Elevii și studenții primesc bani de la stat pentru achiziția de calculatoare. Condițiile care trebuie îndeplinite pentru a beneficia de ajutor

Guvernul a luat decizia momentului! Elevii și studenții vor primi un ajutor financiar de la stat pentru achiziția de calculatoare, informează economica.net. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, care de altfel, a precizat care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească beneficiarii.

Bani de la stat pentru achiziția de calculatoare

Elevii și studenții vor primi și în acest an bani de la stat pentru achiziția de calculatoare! Așa cum arată ultimele informații, acordarea ajutorului financiar se realizează în baza programului EURO 200.

Anunțul a fost făcut de Dan Cărbunaru. Purtătorul de cuvânt al Guvernului a menționat că hotărârea de a acorda și în acest an suport financiar pentru elevi și studenți pentru achiziția de calculatoare a fost aprobată astăzi. Totodată, Cărbunaru a precizat că programul este destinat elevilor și studenților care sunt înscriși în învățământul de stat sau particular acreditat, care au până în 26 ani.

Vezi și: Bursa socială 2023. Elevii români pot primi ajutoare lunare. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Totodată, pentru a beneficia de ajutorul de la stat pentru achiziția de calculatoare, purtătorul de cuvânt al Guvernului precizează că studenții și elevii în cauză trebuie să aibă un venit brut lunar de maximum 500 lei pe membru de familie. Acest lucru înseamnă că suma câștigurilor a fost majorată, având în vedere că, în decursul anului trecut, ea era de doar 250 lei. Schimbarea este o urmare a creșterii indicelui prețului de consum.

Calculatoare
Calculatoare

Mai mult decât atât, reprezentantul a precizat că programul EURO 200 are un buget total de 1.7 milioane de lei pentru studenții și elevii care au nevoie de ajutor financiar pentru achiziția de calculatoare. La fel de bine, Dan Cărbunaru a precizat că, de la debutul proiectului (din 2004) și până acum, au fost înregistrați 330.000 beneficiari.

„În baza programului EURO 200 pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor şi studenţilor pentru achiziţionarea de calculatoare au fost dispuse măsuri de continuare şi pentru acest an.

Este hotărârea care a fost aprobată astăzi de Executiv, în acest sens, de acest sprijin urmând a beneficia elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, care au până în 26 de ani şi provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 500 lei pe membru de familie.

Pentru acest an, venitul brut lunar pe membru de familie s-a majorat de la 250 lei la 500 lei, ca urmare a evoluţiei indicelui preţului de consum, aşa cum se regăseşte în comunicarea Institutului Naţional de Statistică, iar anul acesta bugetul alocat este de 1,7 milioane lei”, a declarat Dan Cărbunaru, joi, la Palatul Victoria.

Citește și despre: Analfabetismul funcțional la putere în județele din România! Doar 1 din 5 elevi înțeleg un text citit. Experții trag semnale de alarmă