- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Guvernul a decis! Ministrul Agriculturii: „Continuăm măsura de limitare a adaosului comercial practicat pe lanțul de procesare – distribuție – comercializare!”

31 Jan, 15:39 • Fundeanu Madalina
Măsura de limitare a adaosului comercial va continua. Anunțul a fost făcut de ministrul Agriculturii, Florin Barbu.
Guvernul a decis! Ministrul Agriculturii: „Continuăm măsura de limitare a adaosului comercial practicat pe lanțul de procesare - distribuție - comercializare!”

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a anunţat pe pagina sa de Facebook, că guvernul va continua să aplice măsura de limitare a adaosului comercial practicat pe lanţul de procesare – distribuţie – comercializare.

Măsura de limitare a adaosului comercial va continua. Ce a anunțat ministrul Agriculturii, Florin Barbu

„Continuăm măsura de limitare a adaosului comercial practicat pe lanțul de procesare – distribuție – comercializare! Le mulțumesc încă o dată reprezentanților comercianților și procesatorilor pentru efortul pe care îl fac în continuare pentru aplicarea acestei măsuri!”, a scris ministrul Florin Barbu pe pagina sa de Facebook.

Acesta a mai precizat că efectele sunt deja vizibile, căci au fost oprite creșterile de prețuri, iar una dintre sursele inflației a fost eliminată. De asemenea, Florin Barbu a scris că se bucură de susținerea prelungirii acestei măsuri de limitare a adaosului comercial, care nu a afectat pe producătorii din România.

Te-ar putea interesa și: Marcel Ciolacu adoptă măsura care va sprijini milioane de români. Ședința momentului la Guvern

adaos comercial, Ministrul Agriculturii
limitare adaos comercial, Ministrul Agriculturii

„Efectele se văd deja din plin: am stopat creșterile speculative de prețuri și am eliminat una dintre sursele principale ale inflației generale!

Totodată, mă bucur să văd că mulți dintre cei care au criticat inițial demersul nostru susțin acum necesitatea prelungirii, mai ales că această măsură nu i-a afectat pe producătorii români și nu a produs perturbări în piața de alimente din România.

Așa cum am discutat cu reprezentanții comercianților și cu procesatorii, împreună vom pune la punct un mecanism de verificare a prețurilor, prin care să ne asigurăm că pe termen lung nu vor mai exista creșteri speculative de prețuri, cum s-a întâmplat înainte de introducerea plafonării.”, a scris el în aceeași postare.

Ministrul Agriculturii a mai declarat că va sprijini în continuare puterea de cumpărare a românilor cu venituri modeste și va continua dialogul cu fermierii, procesatorii și reprezentanții magazinelor în vederea păstrării unor prețuri corecte la alimente.

„Scopul nostru este să protejăm în continuare puterea de cumpărare a românilor cu venituri mici și medii și să avem un dialog permanent cu fermierii, procesatorii și reprezentanții magazinelor pentru ca pe masa românilor să ajungă alimente la prețuri corecte!”, a concluzionat Florin Barbu.

Vezi mai multe știri: Lista alimentelor cu preț plafonat a fost actualizată. S-a decis scoaterea unor produse de pe listă și adăugarea altora