- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Guvernul anunță decizia zilei! Sute de mii de angajați primesc majorări salariale

15 Mar, 17:02 • Bumbeneci Diana
Tot mai mulți angajați primesc majorări salariale de la Guvern. Executivul a confirmat un nou proiect prin care o categorie de salariați primesc venituri mai mari.
Guvernul anunță decizia zilei! Sute de mii de angajați primesc majorări salariale

Vești bune pentru angajații din România. Potrivit unui proiect legislativ ce a primit votul senatorilor, angajații din spitale, secții sau compartimente în care se tratează boli infecțioase vor putea primi sporul pentru condiții deosebit de periculoase. Documentul aprobă și o serie de majorări salariale pentru angajații din sistemul de asigurări sociale de sănătate, dar și pentru personalul contractual din spitalele publice, altul decât cel de specialitate medico-sanitar sau auxiliar.

Mai mulți bani pentru angajații care se expun zilnic în fața bolilor

Mai exact, conform noilor decizii ale cabinetului condus de Nicolae Ciucă, proiectul de lege ce va ajunge în curând la Camera Deputaților pentru dezbatere și votul final din Parlament vizează modificarea Legii-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și a Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

Vezi și: Se dau 600 de lei GRATIS pentru români. Cine primește banii, începând cu luna aprilie

Majorări salariale pentru salariații expuși în spitale
Majorări salariale pentru salariații expuși în spitale

„În primul rând, printr-un amendament introdus la Senat, viitoarea lege stabilește că, alături de categoriile care pot primi deja acest spor, și “personalul din unități, secții și compartimente de boli infecțioase” va putea beneficia de sporul pentru condiții deosebit de periculoase. Cuantumul sporului este de până la 85% din salariul de bază”.

În plus, pentru că, potrivit motivării măsurii, în prezent, “la nivelul întregului sistem de sănătate există o demotivare a personalului contractual încadrat în unități sanitare publice cu paturi, altul decât personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar, determinată atât de nivelul de salarizare, cât și de volumul și complexitatea activității, raportat la nivelul actual al salariilor”, se propune reglementarea unei modalități de majorare salarială pentru această categorie de lucrători, pe baza unor criterii ce vor fi stabilite prin ordin de Ministerul Sănătății (MS).

Concret, salariile de bază ale personalului contractual încadrat în unități sanitare publice cu paturi, altul decât personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar vor fi stabilite, prin asimilare, la nivelul celor aferente funcțiilor contractuale din aparatul central al MS.

Vezi și: Este oficial! Se confirmă noi ajutoare pentru români în 2023. Marcel Boloș: „Un milion de oameni vor fi sprijiniți”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult