- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Guvernul anunță două rectificări bugetare în acest an. Prima în septembrie și a doua în noiembrie

24 Aug, 14:00 • Constantin Cristina
Guvernul va face în acest an două rectificări bugetare, în septembrie și noiembrie. Principalul beneficiar al rectificării din septembrie este Ministerul Dezvoltării şi cel al Transporturilor.
Guvernul anunță două rectificări bugetare în acest an. Prima în septembrie și a doua în noiembrie

Guvernul va face în acest an două rectificări bugetare, prima în luna septembrie și a doua, spre finalul anului, în luna noiembrie, potrivit Agerpres.

De asemenea, sursa citată a precizat că, în discuţiile purtate cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Lyen, la începutul săptămânii la Atena, unde a avut loc o reuniune a şefilor de stat şi de guvern din Europa de sud-est, premierul Marcel Ciolacu a punctat referitor la deficitul bugetar că România a avut o serie de cheltuieli suplimentare în contextul războiului din Ucraina şi, de asemenea, că este primul an când cheltuielile cu apărarea se ridică la 2,5% din PIB, conform angajamentelor asumate în cadrul NATO.

Citește și: Guvernul va aproba două proiecte esențiale pentru România, astăzi! Termenul limită pentru îndeplinirea programelor este 31 decembrie 2025

Guvernul anunță două rectificări bugetare. Prima în septembrie și a doua în noiembrie

Guvern
Guvern

Discuţiile privind încadrarea în ţinta de deficit bugetar ar urma să continue la Bruxelles, cel mai probabil pe 1 septembrie, în contextul unei vizite oficiale pe care prim-ministrul Marcel Ciolacu o va efectua pentru a purta discuţii cu înalţi oficiali europeni, au menţionat surselor citate. Anterior datei de 1 septembrie, vor merge în vizite de lucru la Bruxelles miniştrii Muncii, Finanţelor şi cel al Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Pe 28 august va merge la Bruxelles ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, pentru a discuta cu oficialii CE pe tema proiectului privind pensiile speciale, dar şi privind reforma în ansamblu a sistemului de pensii, pe 29 august – ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, pentru discuţii pe tema proiectelor de ordonanţă de urgenţă privind reforma administrativă şi măsurile fiscale şi pe 30 august ministrul Proiectelor Europene – Adrian Câciu, pentru renegocierea PNRR pe temele anunţate, printre care şi cea privind capitolul REPower EU.

Alte articole: Guvernul are în plan majorarea TVA-ului la 21%. Economiștii avertizează: decizia ar falimenta anumite sectoare din România