- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Guvernul le-a pus gând rău asistaților sociali! Peste 200.000 de persoane vor rămâne fără ajutoarele de stat. „Rețeta împotriva sărăciei este munca”

10 Aug, 20:45 • Cornel Ghimeșan
Guvernul din Italia le-a pus gând rău asistaților sociali și vrea să taie ajutorul cunoscut sub numele de "Venit de cetățenie" pentru aproximativ 200.000 de persoane.
Guvernul le-a pus gând rău asistaților sociali! Peste 200.000 de persoane vor rămâne fără ajutoarele de stat. Rețeta împotriva sărăciei este munca

Guvernul le-a pus gând rău asistaților sociali! Astfel, odată cu introducerea noilor măsuri pregătite de Guvernul Meloni aproximativ 200.000 de asistați sociali își vor pierde ajutorul de stat începând de anul viitor.

Citește și Topul județelor cu cei mai mulți asistați social în 2023. Sute de mii de persoane beneficiază de ajutoare sociale

Guvernul le-a pus gând rău asistaților sociali!

Iar aceste măsuri nu se opresc aici pentru că ministrul italian al Muncii anunță că guvernul preconizează că peste 400.000 de persoane vor fi considerate angajabile și astfel numărul celor care nu vor mai primi ajutor social din partea statului se va dubla, potrivit știridiaspora.ro.

„În ceea ce privește numărul de persoane pe care le considerăm angajabili, în intervalul de vârstă 18-59 de ani, la începutul anului, odată cu modificarea, prognozam în jur de 400.000 de persoane. Acum cei care vor rămâne fără acest venit, deoarece nu sunt considerați vulnerabili sunt în jur de 200.000”, a spus ministrul Muncii, Marina Calderone.

După ce opoziția a acuzat guvernul că ar pune în aplicare măsuri împotriva persoanelor vulnerabile, ministrul Muncii a subliniat că prin aceste măsuri se încearcă apărarea bugetului de stat.

„Încercăm să evidențiem un concept fundamental și anume că adevărata rețetă împotriva sărăciei este munca. Acestea sunt bazele pe care am construit reforma venitului de baza (…) Guvernul, prin premierul Meloni, este deschis la dezbatere (…)Cifrele vorbesc și ne spun că piața muncii dă răspunsuri în ceea ce privește angajările și locurile de muncă care există. Nu i-am lăsat în urmă pe cei fragili, dimpotrivă ne-am asigurat că în legea conversiei a existat o nouă deschidere și o revizuire a acestui concept de fragilitate, doar pentru a ne asigura că oricine are nevoie are sprijin”, a mai susținut ministrul.

Totodată, ministrul Muncii a ținut să precizeze că guvernul condus de Giorgia Meloni este deschis la dezbateri în ceea ce privește salariul minim.

„Guvernul în acest moment, prin premierul Meloni, este deschis la dezbatere, cred că este absolut corect, corect și necesar. Apoi se vor face toate aprecierile și se va defini următorul drum (…) Să așteptăm vineri și atunci va trebui să tragem concluzii”, a explicat ministrul.

Citește și Românii asistați social ar putea primi alocația de hrană mai mare. Suma este infimă! Aceasta ar ajunge la 10 lei/zi

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult