- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Guvernul promovează utilizarea energiei din surse regenerabile. Ce prevede proiectul OUG

29 Nov, 10:35 • Cornel Ghimeșan
Un proiect de ordonanţă de urgenţă prin intermediul căruia se completează cadrul legal necesar pentru promovarea utilizării energiei din surse regenerabile, pentru perioada 2021-2030 va fi adoptat, marţi, în şedinşa de Guvern.
Guvernul promovează utilizarea energiei din surse regenerabile. Ce prevede proiectul OUG

Guvernul promovează utilizarea energiei din surse regenerabile. Executivul urmează să aprobe în şedinţa de marţi un proiect de ordonanţă de urgenţă prin intermediul căruia se completează cadrul legal necesar pentru promovarea utilizării energiei din surse regenerabile, pentru perioada 2021-2030. Potrivit notei de fundamentare a proiectului, sunt reglementate norme referitoare la sprijinul financiar pentru energia electrică din surse regenerabile, la autoconsumul acestui tip de energie electrică şi la utilizarea energiei din surse regenerabile în sectorul încălzirii şi răcirii şi în cel al transporturilor în vederea atingerii obiectivului naţional privind ponderea globală a energiei regenerabile în consumul final brut de energie în anul 2030. De asemenea, prin proiect de OUG se stabilesc criterii de durabilitate şi de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră pentru biocombustibili, biolichide şi combustibilii din biomasă, anunţă Agerpres.

Proiect OUG privind concediul şi indemnizația lunară pentru creșterea copiilor

Tot în şedinţa de marţi, Executivul va aproba şi un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor. Modificările avute în vedere prin proiectul de act normativ vizează, între altele, următoarele aspecte: extinderea perioadei netransferabile de concediu pentru creşterea copilului în cazul celuilalt părinte care nu a solicitat iniţial dreptul, de la cel puţin 1 lună la cel puţin 2 luni din perioada totală a concediului; revizuirea şi completarea reglementărilor actuale privind acordarea perioadelor de concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului, sau după caz, stimulent de inserţie, astfel încât să fie evidenţiată flexibilitatea în acordarea acestor drepturi; suspendarea/încetarea plăţii indemnizaţiei pentru creşterea copilului în situaţia expirării certificatului de încadrare în grad de handicap, în perioada concediului de creştere a copilului; reglementarea unei perioade de preaviz rezonabilă pe care lucrătorul o acordă angajatorului atunci când îşi exercită dreptul la concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copilului.

Citeţte şi: Apar noi pensii de la 1 ianuarie. Drulă: „De la 1 ianuarie intră în vigoare încă vreo 20.000 de pensii speciale care până acum nu existau”

De asemenea, va fi discutat şi un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, iar Guvernul va aproba şi un proiect de hotărâre care vizează modificarea şi completarea HG nr.1198/2012 privind desemnarea infrastructurilor critice naţionale. În şedinţa de marţi va fi adoptat şi Programul de cercetare-dezvoltare „Henri Coandă”.

Citeşte şi: Trei tipuri de salariu minim în România, din 2023, după ultimele decizii ale Guvernului. Care sunt diferenţele şi cât va încasa fiecare categorie

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult