- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Hidroelectrica pregătește să instaleze primul parc fotovoltaic plutitor

30 Jun, 15:45 • Cornel Ghimeșan
Hidroelectrica urmează să instaleze primul parc fotovoltaic plutitor din România, pe unul din lacurile sale de acumulare. Separat de beneficiile energiei verzi, acest proiect ar putea să duce la reducerea evaporării apei
Hidroelectrica pregătește să instaleze primul parc fotovoltaic plutitor

Sectorul de energie verde din România va beneficia de investiții majore pe partea de producție. Hidroelectrica, fiind cel mai mare producător de energie din țară, a anunțat că va instala primul parc fotovoltaic plutitor pe unul din lacurile de acumulare ale gigantului. Acest parc ar urma să aibă o capacitate de 10 MW. Mai mult de atât, Hidroelectricavizează și alte proiecte care au ca scop dezvoltarea capabilităților de producție a energiei din surse regenerabile.

Citește și: Reformele care trebuie făcute în 2023 de Guvern. În caz contrar, banii din PNRR vor fi pierduți, susține ministrul de Finanțe

Detalii despre acestea au fost prezentate în cadrul conferinței Income Magazine Corporate „Listarea companiilor strategice din energie – drum deschis pentru dezvoltare şi relevanță”, organizată de Antena 3 CNN.

Hidroelectrica urmează să instaleze primul parc fotovoltaic plutitor din România, pe unul din lacurile sale de acumulare. Separat de beneficiile energiei verzi, acest proiect ar putea să duce la reducerea evaporării apei din lacul de acumulare. Acesta este un lucru foarte util, dat fiind că prin evaporarea apei este periclitat procesul de producție hidroelectrică.

„Reprezintă o premieră pentru România şi putem folosi această resursă pentru a instala capacităţi semnificative în zona de solar flotant”, a spus Bogdan Nicolae Badea, președintele directoratului SPEEH Hidroelectrica SA.

Și autoritățile au dat o veste bună, dat fiind că sunt luate măsuri pentru a se asigura că proiectele aflate în derulare nu vor mai putea fi blocate, așa cum se întâmplă cu unele lucrări, chiar aproape de final. Iar proiectele Hidroelectrica nu se opresc aici. Compania dorește să dezvolte și alte capacități de producție a energiei regenerabile.

Listarea Hidroelectrica la Bursa de Valori

Spre România se îndreaptă sute de milioane de euro datorită ofertei importante de acțiuni, din partea Hidroelectrica, iar acest lucru va adauga presiune pe piața valutară locală. Din acest motiv, orice mișcare bruscă a leului a fost controlată cu strictețe de către banca centrală.

Bloomberg estimează că leul românesc va înregistra, cel mai probabil intrări de capital, dat fiind că investitorii străini vor schimba fonduri pentru a cumpăra acțiuni de la gigantul producător local de energie Hidroelectrica SA. Oferta este estimată la 8,8 miliarde de lei, adică 1,9 miliarde de dolari și este așteptat ca aceasta să se încheie pe data de 4 iulie.

Citește și:

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult