- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Iarna 2022-2023 în România. Directorul ANM anunță cum va fi sezonul rece și de ce temperaturi vor avea parte românii

05 Oct, 08:35 • Bumbeneci Diana
Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea în România, în iarna 2022-2023. Elena Mateescu, directorul ANM, a făcut declarații în acest sens.
Iarna 2022-2023 în România. Directorul ANM anunță cum va fi sezonul rece și de ce temperaturi vor avea parte românii

Elena Mateescu a vorbit, în exclusivitate la România Tv, despre prognoza iernii 2022-2023, dar și despre cum va fi vremea până la finele acestei săptămâni. Urmează o perioadă în care instabilitatea atmosferică își va face simțită prezența în teritoriu, iar temperaturile intră într-un nou proces de răcire.

Iarna 2022-2023 în România vine cu instabilitate atmosferică

Cum va fi vremea la iarnă. Elena Mateescu a dezvăluit că ne așteaptă o iarnă blândă. Cu toate acestea însă, meteorologul a exclus nici posibilitatea unor episoade severe de temperaturi foarte scăzute.

Luna octombrie a debutat cu o vreme deosebit de calda, cu valori de 33 de grade in partea de sud-este, apoi au urmat zile mai răcoroase, așa cum se întâmplă în acest moment, după care la sfârșitul de săptămână vom avea din nou temperaturi de 24-25 de grade.

În intervalul 10-17 octombrie temperaturile vor fi mai ridicate decât in mod obișnuit. Aceste alternante vor fi specifice pana in data de 31 octombrie.

In ceea ce privește iarna 2022-2023, exista probabilitate destul de mare să avem parte de o iarna mai blândă. Aceste estimări nu exclud posibilitatea să avem intervale pe parcursul iernii in care să vorbim de temperaturi minime de -15 grade sau de precipitații mai abundente”, a dezvăluit directorul ANM la România Tv.

Poți citi: VIDEO. Prețurile alimentelor ajung la un nou record. Un român arată ce a putut să cumpere de la Lidl cu 100 de lei

Iarna 2022-2023 în România. Directorul ANM anunță cum va fi sezonul rece și de ce temperaturi vor avea parte românii
Iarna 2022-2023 în România. Directorul ANM anunță cum va fi sezonul rece și de ce temperaturi vor avea parte românii

Meteorologul de la ANM a anunțat și cum va fi vremea în următoarele zile. Valorile termice, în special cele diurne, vor fi în creștere ușoară față de intervalul precedent și se vor situa în jurul mediilor climatologice ale datei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar spre sfârșitul intervalului în nord-estul teritoriului, izolat vor fi ploi slabe sau burnițe. Vântul va sufla slab și moderat, izolat cu ușoare intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 24 de grade, iar cele minime în general între 4 și 13 grade. În zonele din nord și centru va fi ceață, încă de la primele ore ale dimineții.

Vremea va fi normală din punct de vedere termic și predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în estul și nord-estul teritoriului unde pe arii restrânse vor fi ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare pe parcursul zilei în sudul Moldovei, Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 24 de grade, iar cele minime de la 3-5 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, până la 113 grade pe litoral. Dimineața și noaptea pe alocuri, mai ales în centrul țării, va fi ceață.

Mai poți citi: Lovitură pentru o categorie de angajați! Începând cu 2023, NU vor primi salariile mărite

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult