- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Idei de afaceri în 2024. Cum faci bani dintr-o grădină la țară, în timpul liber

19 Apr, 21:29 • Bocioacă Bianca
Idei de afaceri pentru timpul liber. Românii caută soluții care să le aducă venituri în plus, pe lângă salariu, iar cei care au o grădină la țară ar putea să-și valorifice pământul în acest sens.
Idei de afaceri în 2024. Cum faci bani dintr-o grădină la țară, în timpul liber

Idei de afaceri la țară. Dacă ești o persoană pasionată de grădinărit și agricultură, ai putea obține profit din cultivarea pămîntului.

Idei de afaceri la țară

Cultivarea legumelor și fructelor exotice

Cultivarea unor legume și fructe exotice, precum avocado, goji, zmeură sau afine poate aduce venituri consistente, deoarece aceste prodise au o cerere crescută pe piața locală și internațională, iar prețurile de vânzare sunt adesea mai ridicate decât pentru culturile tradiționale, scrie manager.ro.

Citește și: Chat Noir, povestea unei afaceri pornite cu banii luaţi pe o maşină: „Să o iei de la capăt poate fi interesant la 30 de ani, dar la 50 începi să te gândeşti ceva mai mult la viitor”

Creșterea plantelor medicinale și aromatice

Plantele medicinale și cele armomatice sunt foarte căutate pentru proprietățile lor terapeutice și culinare. Cultivarea plantelor precum lavanda, busuiocul, menta sau mușețelul poate reprezenta o afacere profitabilă, deoarece pot fi vândute atât sub formă de plante vii, cât și sub formă de uleiuri esențiale, ceaiuri sau condimente.

Producția de miere 

Alpicura reprezintă o afacere cu un mare potențial de creștere, având în vedere importanța polenizării pentru agricultură și cererea crescută pentru miere și produse apicole naturale. Dacă ai o grădină suficient de mare în care să amplasezi stupi și plante melifere, poți începe o afacere apicolă care să ofere miere, polen și alte produse apicole.

Cultivarea ciupercilor

Ciupercile sunt o sursă de hrană, iar cererea pentru acestea este în continuă creștere. Poți începe o afacere de cultivare a ciupercilor în spații mici, cum ar fi sere sau boze, folosind substraturi organice sau deșeuri agricole. Cele mai populare ciuperci pentru cultivare sunt: champignon, shiitake, pleurotus, ciuperca de pădure.

Citește și: Cele mai inventive afaceri cu care antreprenorii au obținut profituri colosale! Românii au scos bani grei din buzunar pentru aer din Țara Vampirilor îmbuteliat sau porumbei mesageri de pomelnice

Creșterea plantelor aromatice și ornamentale

Dacă ai suficient spațiu pentru a cultiva o varietate de plante, precum trandafiri, crizanteme, lavandă sau salvie, pot fi vândute atât ca flori tăiate, cât și ca plante ornamentale pentru grădini și spații verzi.