- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ikea ar putea ajunge în curând la Iași. Retailerul suedez negociază deja cumpărarea a 5 hectare de teren, unde va fi construit noul magazin

04 Oct, 19:39 • Bocioacă Bianca
Retailerul suedez Ikea ar urma să deschidă un magazin în județul Iași și intenționează să cumpere un teren de peste 50.000 de metri pătrați.
Ikea ar putea ajunge în curând la Iași. Retailerul suedez negociază deja cumpărarea a 5 hectare de teren, unde va fi construit noul magazin

Ikea se apropie cu pași mari către județul Iași. În luna octimbrie 2022, Ermes Holding SRL, actualul proprietar al terenului, a obșinut de la Primăria Iași un certificat de urbanism pentru cele patru parcele care fac obiectul antecontractului de vânzare-cumpărare pe care l-a încheiat cu Ikea România SRL pe data de 14 iulie 2023, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Ikea ajunge în sfârșit la Iași

Obiectul promisiunii de vânzare constă în achiziția, cu finalizare în maximum 3 ani, a unei suprafețe totale de teren de 52.105 mp, fiind vorba despre patru parcele de teren din jurul magazinului de bricolaj Brico Depot, din cartierul Păcurari.

Citește și: Karina Pavăl, propunerea Pavăl Holding în consiliul de administrație al Promateris. Moștenitoarea imperiului Dedeman dă lovitura în afaceri

Prețul agreat de părți ar fi de 80 de euro/mp, ceea ce înseamnă un cost total de 4,2 milioane de euro.

„Preţul final va fi determinat la momentul semnării contractului de vânzare-cumpărare în funcţie de suprafaţa terenului”, se arată în antecontractul intrat în posesia sursei citate.

Această precizare vine, cel mai probabil, în contextul în care vor fi făcute demersuri pentru obținerea autorizației de construire, iar suprafața necesară va rezulta în urma acestui proces, urmând a fi făcute mici modificări și în contextul în care două dintre terenuri vor fi dezmbembrate din suprafețe mai mari.

„Construire centru comercial parter şi un etaj, drumuri de incintă şi parcare, curte de livrare, mijloace publicitare, împrejmuire, organizare de şantier”, este obiectul certificatului cu numărul 2068/2022.

Emiterea autorizației de construire pentru amenajarea noului magazin Ikea ar putea fi eliberată chiar anul acesta, întrucât zona este deja reglementată urbanistic de la momentul construirii complexului comercial ERA. Parcarea Ikea ar putea fi amenajată în zona din fața Brico Depot, în timp ce magazinul va fi amplasat pe parcela aflată la vest de lanțul de retail.

Citește și: Dragoș Pavăl, despre expansiunea Dedeman: ”Am atins stadiul în care ne permitem să visăm cu ochii deschişi”

În momentul de faă. retailerul are în zona industrială a Iașiului un centru de colectare a comenzilor online. Contactați pentru un punct de vedere legat de extinderea în Iașu, reprezentanții Ikea România au ocolit răspunsurile punctuale.

„(…) Ne propunem să îmbunătăţim modul în care ne întâlnim cu clienţii noştri, astfel încât acestora să le fie cât mai convenabil să aleagă când, unde şi cum se pot bucura de experienţa produselor şi serviciilor IKEA. Suntem deja prezenţi în Iaşi prin intermediul punctului de ridicare comenzi din Bulevardul Calea Chişinăului, nr. 29, dar vom continua să explorăm şi alte modalităţi prin care putem fi mai aproape de clienţii din acest oraş în viitor. De îndată ce vom avea o evoluţie concretă a planurilor legate de Iaşi, vom fi mai mult decât bucuroşi să o împărtăşim cu publicul larg”, a transmis compania.

Retailerul suedez mai are magazine în România doar la București, două, și Timișoara.