- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

IKEA deschide al treilea magazin în România și face angajări. Cu ce salarii și beneficii încearcă să-i atragă pe angajați

01 Feb, 12:50 • Andrei Alina
Retailerul de mobilă suedez IKEA pregătește deschiderea celui de-al treilea magazin în România. Noul magazin va fi inaugurat în vară în localitatea Dumbrăvița, în apropiere de Timișoara. Pentru noul magazin se caută 250 de persoane pentru aproape toate departamentele.
IKEA deschide al treilea magazin în România și face angajări. Cu ce salarii și beneficii încearcă să-i atragă pe angajați

Al treilea magazin IKEA din România va fi deschis în vara acestui an, scrie Economica.net.

„În prezent, finalizăm procesele interne înaintate pentru finalizarea construcției magazinului nostru. În același timp, facem toate acțiunile necesare în procesul de autorizare, așa că ambiția noastră este să deschidem undeva în vara anului 2023”, a declarat Adriana Petre, manager al departamentului People and Culture din cadrul companiei Ikea.

Pentru IKEA Timișoară, compania are nevoie de 250 de oameni în aproape toate departamentele. „Pentru 2023 prioritatea noastră este magazinul IKEA Timișoara unde ni se vor alătura aproximativ 300 de colegi noi. Avem deschise roluri, în acest moment, în majoritatea departamentelor operaționale unde mai avem nevoie de aproximativ 250 de colegi ( departament de vânzări, logistică, relații clienți, mentenanță, resurse umane)”, mai spune managerul.

Citește și: Criza economică provoacă probleme românilor. Cei mai mulți dintre salariați își caută deja al doilea loc de muncă

 

Ce beneficii oferă Ikea angajaților săi

Compania actualizeaază salariile anual și, în afară de salariul de bază, angajații de la IKEA primesc tichete de masă, decontarea transportului, voucher de vacanță, mai multe zile de vacanță în funcție de vechimea în IKEA, reduceri de 15% la produsele din toate magazinele IKEA din lume, servicii medicale gratuite la  furnizori privați, asigurare de sănătate, decontare pentru activități de teambuilding, cadouri pentru zile naștere, aniversări în muncă, ajutor financiar dintr-un fond de solidaritate, în caz de diferite urgențe.

De asemenea, compania oferă un sprijin parental care întregește salariul, având în vedere că, potrivit legislației în vigoare, statul plătește 85% din contravaloarea acestuia.

Citește și: România nu poate „supraviețui” fără angajatorii străini! Companiile cer Guvernului recrutarea suplimentară a zeci de mii de lucrători

Nu în ultimul rând, tații beneficiază de o lună în plus față de lună acordată prin lege, în care pot sta acasă cu copilul, fiind plătiți de angajator 100%, iar după revenirea din concediul de maternitate, angajatele primesc actualizările de salariu la nivelul actual.

Nu în ultimul rând, IKEA oferă bonusuri de performanță care se ridică până la 150% din salariul net lunar.