- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Imagini spectaculoase cu nodul rutier de la marginea Bucureștiului, care va lega autostrăzile A0 și A2. Pro Infrastructura confirmă termenul de finalizare al lucrărilor

20 Mar, 17:25 • Lupu Alexandra
Membrii Asociației „Construim România” au pus la dispoziția publicului imagini spectaculoase cu nodul rutier gigantic care va lega autostrăzile A0 și A2. Stadiul avansat al lucrărilor poate fi identificat cu ușurință.
Imagini spectaculoase cu nodul rutier de la marginea Bucureștiului, care va lega autostrăzile A0 și A2. Pro Infrastructura confirmă termenul de finalizare al lucrărilor

Membrii Asociației „Construim România” au filmat din aer șantierul nodului rutier de la marginea Bucureștiului, care va lega autostrăzile A0 și A2. Așa cum se vede din primele imagini, stadiul lucrărilor este unul avansat, confirmă ziare.com. În aceeași ordine de idei, Pro Infrastructura a anunțat care este termenul de finalizare.

Cum arată nodul rutier de la marginea Bucureștiului

Multe persoane se întrebau care este stadiul lucrărilor de la marginea Bucureștiului, acolo unde se construiește gigantul nod rutier, care va lega autostrăzile A0 și A2. Membrii Asociației „Construim România” au filmat din aer șantierul, moment în care s-a putut observa că utilajele și muncitorii predomină pe o suprafață însemnată. Imaginile au fost puse la dispoziția publicului pe data de 18 martie 2023.

Citește și: Stadiul fizic al lucrărilor de pe Autostrada Bucureștiului se apropie de 50%. Umbrărescu lucrează cu 1.000 oameni pentru a finaliza proiectul înainte de termen

Asocierea turcă Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS este responsabilă de lucrările pentru legătura dintre cele două șosele de mare viteză. Lungimea totală a tronsonului este de 16.9 kilometri și face parte din lotul 1 al A0 Sud. Construcțiile din șantier au început în luna martie a anului 2021 și au atins un stadiu fizic de 60% după doi ani.

Alarko trebuie să finalizeze lucrările în septembrie 2023, așa cum arată ultimele informații din contractul semnat. Pe de altă parte, specialiștii de la Pro Infrastructura, responsabili de monitorizarea șantierului, declară că termenul realist pentru finalizarea întregului demers este decembrie 2023.

Schița nodului rutier de la marginea Bucureștiului
Schița nodului rutier de la marginea Bucureștiului

Nodul rutier impresionant este situat la aproximativ 2 kilometri distanță de actuala joncțiune, între șoseaua de centură a Bucureștiului și A2. Mai exact, acesta este construit în dreptul localității ilfovene Manolache. De partea cealaltă, constructorul român UMB a anunțat că, deși nu are toate actele semnate, a început cu succes lucrările de pe șantierul din lotul 4 din A0 Nord, de 4.47 kilometri.

„Primele mișcări în teren pe lotul 4 la Autostrăzii A0 Nord București. Proiect tehnic aproape de final. Acordul de Mediu revizuit urmează să fie emis. Însă au fost aduse deja primele grinzi”, relatează Construim România într-o postare pe Facebook, publicată la data de 18 martie.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Autostrada București Nord. Lotul se apropie de stadiu de execuție de 50%. Când vor fi finalizate lucrările