- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunț de ultimă oră despre impozitarea titlurilor de stat. Marcel Boloș: „Aceasta este măsura de moment conturată la nivelul coaliţiei”

12 Sep, 14:34 • Stefan Simion
În scopul reducerii deficitului bugetar, guvernanții iau în calcul tot felul de măsuri care de care mai nepopulare. Una dintre acestea ar fi fost și impozitarea titlurilor de stat, o formă de economisire la care tot mai mulți români apelează datorită dobânzilor mari.
Anunț de ultimă oră despre impozitarea titlurilor de stat. Marcel Boloș: Aceasta este măsura de moment conturată la nivelul coaliţiei

Impozitarea titlurilor de stat nu mai este, însă, luată în calcul la acest moment, a anunțat ministrul Marcel Boloș. Ministrul Finanțelor a spus că s-a vehiculat această măsură doar „ca măsură de ultim moment”.

Impozitarea titlurilor de stat, o măsură care nu se va implementa pentru moment

Sunt foarte sincer, măsurile acestea, când le enunţăm la modul general toată lumea e de acord cu ele, când pătrundem în detaliu (..) atunci lumea începe să nu le accepte. Rămăseserăm cu un impact bugetar şi urma să gândim alte şi alte măsuri (..) şi la un moment dat s-a pus în discuţie ca măsură de ultim moment”, a afirmat Boloş în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News.

Marcel Boloș a mai spus că impozitarea titlurilor de stat, dacă s-ar fi implementat, ar fi vizat doar persoanele fizice, nu instituțiile.

A fost discuţia la nivel de persoane fizice. În aceste decizii pui plus şi minus şi am constatat că e mai mult minus. Nu se vor impozita, îi liniştesc pe toţi, nu se vor impozita cel puţin aceasta este măsura de moment conturată la nivelul coaliţiei de guvernare. Impactul bugetar este cel care dictează măsura”, a adăugat ministrul Finanţelor, potrivit news.ro

Citeste si Noile măsuri de austeritate, la un pas de a fi trimise în Parlament. Analiștii fiscali avertizează că mediul de afaceri va fi extrem de afectat

Marcel Boloş, despre creșterea TVA-ului: „Planul de măsuri fiscale pregătit de Executiv ţine în viaţă aceste mari avantaje ale sistemului fiscal”

Referitor la creșterea TVA-ului, ministrul Finanţelor a declarat că această măsură nu se regăsește în planul de măsuri fiscale pregătit de Executiv.

Nu va creşte. (..) Acest plan pe care îl critică toată lumea ţine în viaţă aceste mari avantaje ale sistemului fiscal, 19% TVA şi 10% impozit pe venit, 16% impozit pe profit, 8% dividende”, a precizat Boloş.

Impozitarea titlurilor de stat

Citeste si Marcel Boloș, anunț de ultim moment: „ANAF-ul se va reorganiza, acest plan în curând va fi aprobat la propunerea Ministerului de Finanțe”

Ministrul a vorbit despre supradimensionarea aparatului bugetar şi a modului în care au crescut ca ritmicitate aceste categorii de cheltuieli.

Suntem pe locul al doilea în UE, având ponderea dintre cheltuielile de personal şi veniturile curente ale statului de aproximativ 35%. Nu trebuie să dau eu foarte multe intepretări, să nu fiu criticat dar asta spune multe despre cheltuieile de personal, 120 de miliarde de lei sunt aceste cheltuielli anual mai adăugaţi 180 de miliarde la asistenţa social, sau cele 110 miliarde la pensii”, a adăgat ministrul Finanțelor.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult