- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

În timp ce românii au ajuns la limita puterilor, politicienii cumpără mașini! Marius Budăi: „Este o austeritate cu două fețe”

10 May, 12:54 • Stefan Simion
Ministrul Muncii oferă mai multe explicaţii despre achiziţia de maşini noi în plină criză. Cum s-a putut ajunge la această situație.
În timp ce românii au ajuns la limita puterilor, politicienii cumpără mașini! Marius Budăi: „Este o austeritate cu două fețe”

În timp ce românii trec prin cele mai grele perioade, provocate de pandemia de coronavirus, dar și de războiul dintre Rusia și Ucraina, clasa politică profită în continuare, iar investițiile în zadar se fac de la o zi la alta. După ce s-a anunțat achiziția de mașini pentru politicieni, Ministrul Muncii explică de ce s-a ajuns la această situație, conform Antena3.

Motivul pentru care politicienii încă mai cumpără mașini în plină criză

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a fost acuzat de USR că vrea să cumpere 60 de mașini noi în plină criză. Ministrul a explicat că procedura de achiziție a fost începută anul trecut, când nu se vorbea încă în România despre reducerea cheltuielilor la stat.

Marius Budăi
Marius Budăi

„Este o austeritate cu două fețe. Am solicitat și eu explicații președintelui Casei Naționale de Pensii. Ni s-a explicat că mașinile au fost prinse în buget de anul trecut. Procedura de achiziție a început în luna ianuarie, prin programul Rabla, casându-se toate mașinile de peste 15 ani.

Fiecare Casă Teritorială de Pensii achiziționându-și această mașină, dând la schimb din programul Rabla și achiziționând mașinile doar din producție internă, prin programul Rabla, cu procedură începută în ianuarie când nu existau discuțiile, nu se știa de ianuarie. Licitația s-a închis, aceste mașini sunt deja livrate”, a spus Marius Budăi, ministrul Muncii.

Ai mai putea citi: Ai primit facturi greșite la gaze? Iată ce trebuie să faci urgent

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult