- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Înainte să înceapă postul Crăciunului, directorul ANPC avertizează românii: „Verificați cu atenție eticheta produselor de post pe care le cumpărați”

14 Nov, 15:44 • Bumbeneci Diana
Mâine începe postul Crăciunului, iar românii sunt sfătuiți să aibă grijă la alimentele pe care le cumpără. În acest context, directorul ANPC avertizează oamenii să aibă grijă la etichetele alimentelor.
Înainte să înceapă postul Crăciunului, directorul ANPC avertizează românii: „Verificați cu atenție eticheta produselor de post pe care le cumpărați”

Mâine, 15 noiembrie, începe postul Crăciunului care va dura până pe 24 decembrie. cum românii sunt gata să își facă toate cumpărăturile pentru post, directorul ANPC, Paul Anghel, trage un semnal de alarmă, conform Agerpres. Prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, acesta vine cu recomandări și sfaturi pentru cei care în următoarele săptămâni vor căuta să cumpere numai anumite alimente.

Directorul ANPC avertizează românii să fie atenți la alimentele cumpărate în postul Crăciunului

Cu doar o zi înainte de începerea postului Crăciunului directorul ANPC le transmite românilor să fie foarte atenți de unde se aprovizionează cu produse de post și să fie extrem de atenți la eticheta de pe fiecare aliment.

„Pentru ca produsele pe care le cumpăraţi în perioada postului Crăciunului să nu prezinte un pericol pentru sănătatea dvs., vă recomand să cumpăraţi produse alimentare de post numai din locuri amenajate şi autorizate, să solicitaţi şi să păstraţi bonul de casă pentru a putea proba în cazul în care, în mod justificat, doriţi să reclamaţi calitatea\conformitatea sau siguranţa unui produs.(…) Verificaţi cu atenţie eticheta produselor de post pe care le cumpăraţi!”, a scris Anghel pe facebook.

Înainte de începerea postului Crăciunului, directorul ANPC avertizează românii: „Verificați cu atenție eticheta produselor de post pe care le cumpărați”
Înainte de începerea postului Crăciunului, directorul ANPC avertizează românii: „Verificați cu atenție eticheta produselor de post pe care le cumpărați”

Te mai poate interesa și: A „plouat” cu amenzi în mai multe piețe din București. Polițiștii locali au aplicat sancțiuni în valoare de 163.000 de lei în doar câteva zile

Produsele de post sunt produse alimentare constituite din ingrediente vegetale, texturat proteic de soia, mixuri pe baza de soia etc. Multe dintre ele conțin prea multe substanțe artificiale și pot fi un pericol pentru sănătate.

 „Sfătuiesc consumatorii să citească atent eticheta produselor pentru a putea respecta Postul Crăciunului şi a evita astfel să fie induşi în eroare. (…) Vă recomand, în primul rând, ca înainte de cumpărare, să acordaţi o atenţie deosebită listei ingredientelor. În cazul în care aceasta conţine şi ingrediente de origine animală, respectiv lapte praf, zer praf, pudră de ouă, trebuie să ştiţi că aceste produse nu fac parte din grupa produselor de post. Pentru produsele tăiate, fracţionate sau porţionate de vânzător, solicitaţi să vedeţi eticheta produsului pentru a verifica compoziţia şi data durabilităţii minimale”, a transmis directorul general al ANPC.

Mai poți citi și: Isărescu prezintă raportul trimestrial asupra inflației în 2022. „Inflația a continuat să crească și acesta este un lucru nefericit, dar comparativ cu alte țări europene suntem pe poziția a zecea”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult