- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Incendiu în curtea Spitalului Robănescu. Peste 100 de persoane au fost evacuate de urgență

25 Jul, 23:54 • Lupu Alexandra
Incendiu la Spitalul Robănescu din Bucureşti. Pacienţii au fost evacuaţi şi transportaţi la Spitalul Marie Curie.
Incendiu în curtea Spitalului Robănescu. Peste 100 de persoane au fost evacuate de urgență

UPDATE:

Denis Stănescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Marie Curie, a confirmat că 79 de copii și 21 de aparținători au fost preluați de instituția medicală menționată și sunt în siguranță.

„79 de copii şi 21 aparţinătorii au fost preluaţi şi sunt în siguranţă. Nu se pune problema pe ce perioadă rămân la „Marie Curie”. Incendiul este lichidat şi nu au fost victime’‘, a arătat purtătorul de cuvânt al Spitalului „Marie Curie”, Denis Stănescu.

UPDATE:

Premierul României, Marcel Ciolacu, a scris pe pagina de Facebook un mesaj în care le mulțumește unităților de intervenție și personalului medical pentru promptitudinea de care au dat dovadă.

„Mulțumesc personalului medical și unităților de intervenție pentru promptitudinea și profesionalismul de care au dat dovadă în această seară în cazul exploziei urmate de incendiu, de la Centrul Clinic de Recuperare „Dr. Nicolae Robănescu”.
Cel mai important este că toți copiii și personalul medical sunt acum în siguranță, fiind transferați la Spitalul Clinic de Urgență „Marie S. Curie”, scrie Marcel Ciolacu.

ȘTIREA INIȚIALĂ

ULTIMA ORĂ! Incendiu puternic în curtea Spitalului Robănescu. Primele informații arată că peste 100 de copii au fost evacuați, informează romaniatv.net.

Incendiu la Spitalul Robănescu din Capitală

Incendiu puternic la Spitalul Robănescu din Capitală. Pacienții au fost evacuați din instituția sanitară și au fost transportați la Spitalul Marie Curie. Incendiul s-a manifestat cu flacără violentă și fum și s-a extins la două mașini. Ultimele informații arată că toți cei 110 de copii au fost transferați în siguranță la Spitalul Marie Curie. Toți copiii sunt repartizați pe secții.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Risc de incendiul la motorul maşinilor Ford! Sute de mii de maşini au fost rechemate în service-ul companiei

”Copiii mari s-au speriat, acum au înțeles, s-au liniștit și se vor culca”, au precizat doctori de la Marie Curie.

”Pompierii militari bucureşteni intervin în aceste momente la Spitalul de Recuperare pentru Copii dr. Nicolae Robănescu, loc unde s-a produs o explozie urmată de un incendiu la un post trafo din curtea spitalului, cu propagare la două autoturisme. Incendiul se manifestă cu flacără violentă şi degajări de fum”, a transmis Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Pompierii militari realizează operațiunile de căutare-salvare pentru evacuarea posibilelor persoane surprinse în incendiu. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a transmis că până la acest moment, nu există victime ale incendiului.

”Până la acest moment nu sunt înregistrate victime, misiunea fiind în dinamică. Aproximativ 110 copii au fost evacuaţi de personalul centrului şi vor fi relocaţi la Spitalul Marie Curie”, a mai transmis sursa citată.

Ministrul Sănătății a intrat în direct la România TV marți seară, moment în care a explicat că a avut loc o pană de curent în zona din jurul Spitalului Robănescu din Capitală. Spitalul a fost alimentat de generator mai mult de o oră. Ulterior, în momentul în care s-a revenit pe energia electrică în rețea, transformatorul a explodat, astfel, s-a produs incendierea a două mașini din apropiere.

Incendiu la Spitalul Robănescu
Incendiu la Spitalul Robănescu

Personalul medical a luat imediat măsurile necesare pentru oprirea instalațiilor de gaz din incinta spitalului. Procedura de evacuare a fost realizată de îndată. Operațiunea s-a desfășurat sub coordoarea directorului medical dr. Andrada Mirea, care era de gardă în momentul respectiv.

„La interior e din ce în ce mai mult fum, am fost în interior să scoatem un frigider cu probe. Nici nu ajunseseră pompierii şi copiii erau deja în stradă. Transformatorul era nou, a fost o pană de curent. Când a repornit a explodat transformatorul. Problema e că în acea zonă era şi ţeava de la gaze”, a declarat Andrada Mirea, director medical al spitalului.

”Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la un post trafo (transformator) cu propagare la două autoturisme în strada D. Minca (în curtea Spitalului Robanescu). Incendiul se manifestă cu flacără violentă şi degajari de fum, în acest moment acţionăm pentru localizarea acestuia şi limitarea propagării la spital”, a transmis, marţi seară, ISU Bucureşti-Ilfov.

Citește și despre: Raed Arafat trage un semnal de alarmă! România riscă să se confrunte cu incendii de vegetație, așa cum se întâmplă în Grecia. „Situația este provocatoare”