- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Încep lucrările pe tronsonul 3 de pe Autostrada Sibiu-Pitești. Cea mai mare sumă primită pentru expropriere ajunge la milioane de lei

02 Apr, 10:19 • Fundeanu Madalina
În acest an vor începe lucrările pe tronsonul 3 de pe Autostrada Sibiu-Pitești. Cea mai mare sumă primită pentru expropriere pe tronsonul 3 ajunge la milioane de lei.
Încep lucrările pe tronsonul 3 de pe Autostrada Sibiu-Pitești. Cea mai mare sumă primită pentru expropriere ajunge la milioane de lei

Construcția tronsonului 3 de pe Autostrada Sibiu-Pitești vine la pachet cu 406 exproprieri. Cea mai mare sumă ajunge la milioane de lei, potrivit Adevărul.ro.

Cea mai mare sumă primită pentru expropriere pe tronsonul 3 de pe Autostrada Sibiu-Pitești ajunge la milioane de lei

În acest an vor începe lucrările pe tronsonul 3 de pe Autostrada Sibiu-Pitești, parte integrantă a A1 București-Nădlac. Tronsonul, cel mai lung dintre cele cinci de pe această porțiune, cu o lungime de 37,4 kilometri, se întinde între localitățile Cornetu, județul Vâlcea și Tigveni, județul Argeș.

Potrivit informațiilor furnizate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, au fost emise 676 de decizii de expropriere și despăgubiri pentru persoane fizice și companii din județele Argeș și Vâlcea.

Cele mai multe exproprieri, în total 406, au loc în patru comune din Argeș: Cepari (65), Sălătrucu (180), Șuici (110) și Tigveni (62). Restul de 270 de exproprieri au loc în două comune din Vâlcea: Perișani (183) și Racovița (87). Valoarea totală a despăgubirilor se ridică la 16,1 milioane de lei.

Ai mai putea citi și: Drumul Expres Oradea-Arad. CNAIR scoate la licitație contracte de 7 milioane lei, pentru actele de cadastru necesare exproprierilor

Autostrada Pitești-Sibiu. Sursă foto: Facebook
Autostrada Pitești-Sibiu. Sursă foto: Facebook

Dintre acestea, cea mai mare despăgubire pentru tronsonul 3 va fi acordată companiei Hidroelectrica pentru demolarea unei construcții industriale situate pe domeniul privat în comuna Șuici. Construcția industrială respectivă are o suprafață de 4.566 de metri pătrați, iar valoarea despăgubirii se ridică la 4,97 milioane de lei, reprezentând aproximativ o treime din totalul despăgubirilor acordate pentru exproprierile de pe acest tronson.

De asemenea, în comuna Șuici se înregistrează o altă compensație semnificativă, mai exact de 2,2 milioane de lei, destinată firmei Gadova Consulting pentru demolarea unei construcții industriale cu o suprafață de 190 de metri pătrați.

Cât despre persoanele fizice, cea mai semnificativă compensație va fi acordată unei familii din comuna Sălătrucu, în valoare de aproape 179.000 de lei, pentru demolarea unei case cu o suprafață de 94 de metri pătrați.

În altă ordine de idei, cea mai mică compensație acordată este de 17,25 lei, pentru un teren de 15 metri pătrați, tot din comuna Sălătrucu.

În județul Vâlcea, cea mai substanțială compensație se ridică la 426.000 de lei și va fi acordată unei familii din comuna Perișani pentru demolarea unei anexe de 565 de metri pătrați.

Finalizarea lucrărilor la secțiunea 3 de pe Autostrada Sibiu-Pitești este planificată cel târziu în toamna anului 2027, iar valoarea totală a lucrărilor se estimează la 5,3 miliarde lei fără TVA, potrivit sursei citate.

Vezi și: VIDEO Românii sunt tot mai aproape de a putea circula pe Autostrada Sibiu-Pitești! Secțiunea 5, realizată în proporție de peste 63%