- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Începe războiul prețurilor! Carrefour anunță că nu va mai comercializa produse precum Pepsi, Lay’s sau 7up

04 Jan, 16:14 • Bumbeneci Diana
Carrefour își anunță clienții că nu va mai vinde anumite produse. Este vorba despre cele din gama PepsiCo, precum Pepsi, chipsurile Lay's și răcoritoarele 7up, deoarece au devenit prea scumpe.
Începe războiul prețurilor! Carrefour anunță că nu va mai comercializa produse precum Pepsi, Lay's sau 7up

Decizia fără precedent luată de compania franceză Carrefour vine în consecința unei lupte între retaileri și giganții din industria alimentă la nivel mondiali pentru prețuri mai mici, conform Reuters. Momentan nu a fost aplicată și în România.

Carrefour nu va mai comercializa produse precum Pepsi, Lay’s sau 7up

Începând de joi, rafturile cu produse PepsiCo din magazinele Carrefour din Franța vor fi însoțite de o notă pe care scrie „Nu mai vindem această marcă din cauza creșterii inacceptabile a prețurilor”, a declarat un purtător de cuvânt al retailerului francez.

Carrefour
Carrefour

Compania americană a declarat în octombrie că a planificat creșteri „modeste” de prețuri în acest an, deoarece cererea a rezistat în pofida creșterilor, ceea ce a determinat-o să își majoreze prognoza de profit pentru 2023 pentru a treia oară consecutiv.

În ultimele 12 luni, retailerii de produse alimentare de pe teritoriul mai multor state, printre care Germania și Belgia, au anunțat că au oprit comenzile de la firmele de bunuri de consum din cauza creșterilor de prețuri, o tactică pusă la cale din cauza creșterii inflației la nivel mondial.

Nu este clar dacă produsele PepsiCo aflate deja pe rafturile Carrefour vor fi retrase, a spus purtătorul de cuvânt al companiei, adăugând că nu poate împiedica cumpărătorii să le cumpere pe cele expuse.

Afișele vor fi amplasate doar în magazinele Carrefour din Franța, a spus purtătorul de cuvânt, confirmând rapoartele presei locale. Momentan nu se știe când se va aplica această măsură și în România.

Anul trecut, a demarat o campanie prin care a lipit avertismente pe produsele care s-au micșorat în dimensiune, dar care costă mai mult.

În încercările majore de a reduce inflația, guvernul francez a cerut comercianților cu amănuntul și furnizorilor să încheie negocierile anuale privind prețurile în ianuarie, cu două luni mai devreme decât de obicei.

O analiză a biroului de statistică INSEE a arătat joi că prețurile de consum din Franța au crescut cu 4,1% în decembrie, în ritm anual, inflația anuală a alimentelor încetinind la 7,1% de la 7,7% în luna recent încheiată.

Ai mai putea citi: Casa de Pensii, anunț despre cumulul pensie-salariu! Dispoziția intră în vigoare odată cu noua Lege a pensiilor

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult