- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Incredibil! Ea este cea mai bogată româncă din lume. Povestea femeii care conduce un imperiu de peste 3 miliarde de dolari. De la miss, la închisoare și afaceri în domeniul armamentului

23 Feb, 12:43 • Bumbeneci Diana
Anca Verma este cea mai bogată femeie româncă din lume. Cu un imperiu de miliarde de dolari, afacerista are o poveste de viață ieșită din comun.
Incredibil! Ea este cea mai bogată româncă din lume. Povestea femeii care conduce un imperiu de peste 3 miliarde de dolari. De la miss, la închisoare și afaceri în domeniul armamentului

Imperiu de peste 3 miliarde de dolari, soț renumit și afaceri fără cusur. Aceasta este povestea Ancăi Verma este considerată cea mai bogată româncă din lume. Aceasta a fost prezentată de mai multe ori în topul Forbes cu o avere de trei miliarde de dolari. A plecat din România, s-a căsătorit cu un miliardar și a plătit scump pentru multe alegeri. A făcut închisoare pentru soț şi a fost acuzată de corupţie şi spălare de bani, însă acum este stăpână peste un imperiu ireal de mare.

Anca Verma este cea mai bogată româncă din lume

Născută pe 8 august 1987 la Galaţi, Anca Neacşu, cu numele actual Anca Verma a plecat din sărăcie lucie şi a pus mâna pe averea unui adevărat lider al armelor. Ea absolvit Universitatea din Galați cu o diplomă de master în domeniul ingineriei, însă a profitat de frumusețea sa, încă de mică și a participat la diverse concursuri de frumusețe.

După ce s-a retras din activitatea de model, a lucrat la Atlas Telecom Network Romania, furnizor de servicii de telefonie mobilă, și a fost numit director general adjunct pentru operațiunile din București. Pentru că România nu îi mai oferea nimic, Anca a plecat peste graniță și s-a angajat pe postul de recepționeră.

Pe când lucra la hotel a cunoscut un miliardar indian care a luat-o de soție, împreună administrând firme din domeniul armamentului. Așa a început ascensiunea româncei.

Anca Verma, cea mai bogată româncă din lume
Anca Verma, cea mai bogată româncă din lume

Atunci când Anca și-a unit destinul cu Abhishek Verma în 2006, ea a devenit asociatul său în firme care se ocupau cu vânzarea de armament. În 2011 a cumpărat 51% din firma SIG SAUER India, fiind numită director general, compania fiind înfrățită cu mai multe multinaționale furnizoare de arme.

Cine este soţul Ancăi Verma

Soțul Ancăi este mai mult decât renumit în lumea afaceriștilor. Părinţii lui Abhishek Verma sunt oameni importanţi în India. Tatăl său, Shrikant Verma, a fost ziarist, până când Indira Ghandi i-a oferit posibilitatea de a deveni parlamentar. Mama lui Abhishek, Veena Verma, a fost şi ea parlamentar indian peste 14 ani, amândoi fiind oameni cu o influență greu de egalat.

Ce este cel mai interesant este faptul că Anca Neacşu nu este prima miss cu care Abhishek a avut o relaţie. A fost, însă, singura cu care s-a căsătorit în anul 2006, cei doi având împreună un copil.

Din prea multă dragoste pentru bani, cuplul a ajuns la închisoare

Anca Verma și soțul ei au fost acuzați de corupție și de spălare de bani și au fost arestați de Biroul Central de Investigații al Indiei. Cei doi au fost acuzați la vremea respectivă de mită dată oficialilor indieni din domeniul apărării pentru a-și asigura contracte cu armament de miliarde de dolari. Pe 8 iunie 2012 amândoi au fost închiși în Închisoarea Tihar, Delhi. Tot atunci s-a mai aflat și că familia de afaceriști trimitea adevărate averi în offshore-uri din Lichtenstein, evitand astfel să plăteasca taxe statului indian.

Anca Verma și Abhishek Verma
Anca Verma și Abhishek Verma

În aprilie 2017, Verma a fost achitată de Curtea Specială a Biroului din New Delhi, care a renunțat la toate acuzațiile de corupție și spălare de bani. La ora actuală, Anca Verma trăiește la New Dehli și ține în continuare afacerile soțului, având o avere peste trei miliarde de euro.

https://www.youtube.com/watch?v=TSqU92wQn1Q&ab_channel=TheVermaFamily

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult