- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Incredibil! El este primarul din România care se trezește la 4 dimineața pentru a deszăpezi drumurile singur

31 Jan, 18:45 • Bumbeneci Diana
În România există o comună în care chiar edilul localității se trezește la 4:00 dimineața pentru a deszăpezi singur drumurile. Iată ce povestește primarul.
Incredibil! El este primarul din România care se trezește la 4 dimineața pentru a deszăpezi drumurile singur

Uneori, chiar și iarna oferă lecții de viață, mai ales atunci când vine vorba despre spiritul civic! Un primar din Satu Mare se trezește la patru dimineața pentru a deszăpezi drumurile din comună. Deși rar pot exista astfel de cazuri în țara noastră, edilul spune că este o chestiune care face parte din administraţie, potrivit presasm.ro.

În rolul de primar are cea mai mare grijă de comuna pe care o păstorește

El este Dinu Birtoc! Este primarul comunei Călineşti Oaş din judeţul Satu Mare, care deszăpezește singur drumurile din comună, cu utilajele administrației locale, prin efort zilnic voluntar.

Când a nins în comună, Dinu Birtoc s-a trezit la ora 4,00, a deszăpezit drumurile, iar la ora 8,00 s-a prezentat la Primărie unde a avut o recepție, deși nu a contat că a dormit doar câteva ore. Se pare că edilul nu are angajat la primărie care să se ocupe de deszăpezire şi nici nu contractează o firmă specializată pentru a face economii la bugetul local, mai ales că sunt din ce în ce mai puțini bani, iar pe excedentul bugetar nici vorbă să se mai bazeze.

Deszăpezire realizată de un primar din Satu Mare
Deszăpezire realizată de un primar din Satu Mare

Ai mai putea citi: În timp ce românii nu primesc sprijin pentru creșterea animalelor, România importă carne în valoare de 1,22 miliarde de euro

„Nu e un lucru greu, face parte din administraţie, mie îmi place. Am fost îmbrăcat în salopetă până la 7,30 când mi-am terminat de deszăpezit. Într-o jumătate de oră m-am îmbrăcat, mi-am băut cafeaua şi la 8,00 am fost la serviciu, că mi-am făcut o recepţie la un drum pe care l-am făcut în toamnă.

Nu am şofer care să meargă pe el. Am angajați la primărie, dar legea nu ne permite ca să le dau spor de noapte. La ora când încep să mişte oamenii, drumurile trebuie să fie deja curate, atunci nu am de ales decât să merg eu”, a spus Birtoc.

Primarul are inclusiv permis de categoriile B,C, şi E. În acest sens, el poate conduce fără probleme autospeciale pentru deszăpezire.

Te poate interesa: Toți românii care au vaci trebuie să știe! Vin bani de la Guvern

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult