- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Incredibil! Model virtual generat de AI, cu peste 121.000 de urmăritori și 3.000 de euro pe lună!

24 Nov, 17:52 • Oprea Alina
Tehnologia a avansat foarte mult, astfel că Aitana este un model virtual, generat de AI și câștigă peste 3.000 de euro lunar. Totodată, Kim Kardashian s-ar putea să nu-i facă față, întrucât modele virtuale devin din ce în ce mai căutate!
Incredibil! Model virtual generat de AI, cu peste 121.000 de urmăritori și 3.000 de euro pe lună!

Aitana Lopez este model și influencer de 25 de ani, cu părul roz, din Barcelona. Aceasta atrage atenția bărbaților celebri și câștigă până la 10.000 de euro pe lună, conform celor relatate de Spotmedia.ro. Cu toate acestea, Aitana nu este reală, aceasta fiind creată de o echipă de designeri folosind inteligența artificială. Această inițiativă a fost pornită de fondatorul agenției The Clueless, Rubén Cruz și a avut succes într-o perioadă dificilă, oferind o alternativă virtuală în lumea modelingului.

Ai putea fi interesat și de: Cum ar putea schimba inteligența artificială industria divertismentului

Câștiguri enorme pentru un model al Inteligenței Artificiale!

Pe lângă faptul că Aitana atrage foarte multă atenție, aceasta generează și venituri substanțiale. Câștigă o medie de 3.000 de euro pe lună din diverse colaborări și reclame, iar aceasta a devenit imaginea unei companii de suplimente pentru sportivi.

Model virtual cu peste 121.000 de urmăritori!
Model virtual cu peste 121.000 de urmăritori!

Are peste 121.000 de urmăritori pe Instagram și mii de vizualizări pentru fiecare postare. Aitana a devenit un exemplu de succes în lumea influencerilor virtuali.

„Într-o zi, un actor latino-american foarte cunoscut i-a scris ca să iasă cu el. Acest actor are cam cinci milioane de urmăritori, iar câțiva din echipa noastră se uitau la show-urile lui TV când erau copii. Habar n-avea că Aitana nu există.”, a declarat creatorul Aitanei, Rubén Cruz, conform B1Tv.

Vor concura modelele virtuale cu Kim Kardashian?

Este incredibil faptul că agenția este asaltată cu cereri din partea brandurilor care doresc să asocieze imaginea cu aceste modele virtuale.

„Vor să aibă ca imagine pe cineva care nu este real și care reprezintă valorile brandului, astfel că nu există probleme de continuitate dacă decid să renunțe la cineva.”, a completat creatorul acesteia, potrivit sursei citate.

Este mai facil să se apeleze la modelele virtuale, pentru că acestea sunt mai ieftine. Când cei de la agenție lucrau cu influenceri reali și au aflat cât câștigau, li s-a părut o anomalie.

„Kim Kardashian face un milion de euro cu o poză pe Instagram și asta nu pentru că vindecă cumva cancerul. Nimeni nu câștigă un milion de euro pentru că pune o poză pe o rețea de socializare, mi se pare absurd.”, a concluzionat Cruz, conform celei citate.

Ai putea fi interesat și de: AI rezolvă marile probleme conjugale din întreaga lume: inteligenţa artificială învaţă să ducă gunoiul