- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Incredibil! Se deschide un nou drum expres în România. Deschiderea traficului este estimată între 22-26 martie

19 Mar, 11:42 • Bumbeneci Diana
Se deschide un nou drum expres în România. Va face legătura cu o autostradă și ar putea fi gata până pe 26 martie.
Incredibil! Se deschide un nou drum expres în România. Deschiderea traficului este estimată între 22-26 martie

Un drum de 19 kilometri, dintre care 13 kilometri cu profil de drum expres, este aproape finalizat. Acesta va fi inaugurat în perioada imediat următoare, conform datelor CNAIR.

Românii se vor bucura de un nou drum expres

Drumul de 19 kilometri, dintre care 13 kilometri cu profil de drum expres, care va face legătura între centura municipiului Oradea şi autostrada Transilvania (tronson dintre Biharia şi frontiera cu Ungaria), este aproape finalizat şi va fi inaugurat în perioada următoare, a anunţat vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bihor, Mircea Mălan.

Ai putea citi: Taxă de trecere pe cea mai așteptată autostradă din România. Sorin Grindeanu: „Va exista un sistem de vinietă, de taxe”

„Este un proiect important pentru judeţul nostru, pentru că face legătura dintre autostradă şi municipiul Oradea şi pe întreg traseul acestui drum se generează posibilitatea unei dezvoltări economice a zonei.

Acest drum va rezolva problema traficului intens din Zona Metropolitană a Oradiei şi cred că este un lucru un că s-a finalizat, benefic atât pentru locuitorii din Bihor, cât şi pentru cei care ne tranzitează judeţul.

Se mai fac ultimele amenajări, pentru elemente de siguranţă şi semnalizare (marcaje, indicatoare, parapete de protecţie, iluminat) şi diverse lucrări în afara părţii carosabile, dar aşteptăm decizia Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAI)”, a declarat, pentru Agerpres, Mircea Mălan, responsabil în CJ de Direcţia Tehnică, Proiecte cu finanţare europeană şi Mediu.

Drum Expres
Drum Expres

Noua şosea are lungimea 18,96 km, din care 13 kilometri la profil de drum expres, restul fiind drum naţional cu două benzi pe sens. Deschiderea traficului este estimată între 22-26 martie.

Drumurile noi ar putea avea taxă de trecere

„Există o listă de proiecte, toate eligibile pe programe europene, toate, doar că n-ajung banii europeni. Care se termină vor avea finanțare. Dacă se termină mai repede Pașcani-Suceava sau Pașcani-Siret, din acea sumă din banii europeni acea sumă va fi decontată. Toate aceste lucruri te duc până la 40 de miliarde, oricât am face noi, maxim. Diferența ca să ajungi la acea rețea decentă e de încă 30 de miliarde. Pentru aceste 30 de miliarde, poate Craiova – Severin – Caransebeș – Lugoj va fi pe PPP”, a declarat ministrul Transporturilor, sâmbătă, la Digi 24.

Întrebat dacă autostrada Comarnic-Brașov va fi cu taxă în cazul în care va fi realizată prin PPP, ministrul a răspuns:

Aproape sigur da. Scuzați-mă, am mers cu toții în Europa. În momentul în care vom ajunge totuși la un sistem cât de cât decent de autostrăzi în România, eu cred că va exista un sistem de vinietă, de taxe. Ați mers undeva în Europa și n-ați plătit, în afară de Germania? (…) Ați mers în Italia? Plătești când ai urcat și când cobori. Peste tot, în afară de Germania, peste tot în Europa se plătește, în Ungaria, în Austria, peste tot”.

Ai putea citi: Șeful Casei de Pensii a făcut anunțul mult așteptat de 5 milioane de români. „Avem totul, termenele sunt foarte scurte”

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult