- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Industria automobilă Renault în plină dezvoltare! Următorii ani vor fi definiți de noile modele derivate din Dacia Sandero!

26 Oct, 14:46 • Oprea Alina
Vor fi lansate 8 modele noi de către Renault în următorii ani! Unul dintre aceste modele va fi derivat din Dacia Sandero!
Industria automobilă Renault în plină dezvoltare! Următorii ani vor fi definiți de noile modele derivate din Dacia Sandero!

Prorpietarul Dacia, grupul francez Renault, va investi trei miliarde de euro pentru lansarea a opt modele noi de automobile până în anul 20. Acest anunț a fost făcut în decursul zilei de miercuri, 25 octombrie 2023, iar scopul principal al grupului francez Renault este de a crește vânzările de automobile electrice în afara Europei, conform celor comunicate de către Reuters.

Renault a făcut proiecția noului model care va fi lansat prima dată, acesta fiind un SUV mic derivat din Dacia Sandero, denumit Kardian. Acesta a fost prezentat în Brazilia șiva fi lansat în decursul anului următor în America Latină și Maroc.

Vezi mai multe despre: Ambițiile șefilor Renault Group. Dacia aspiră să devină „un rival serios pentru Jeep”

Investiție fabuloasă din partea Renault!

În anul 2021 a fost anunțată strategia de relansare, astfel că Renault a gândit o strategie foarte bună care interesează la nivel global. Ideea acestui grup este de a profita de cele mai bunesegmente din Europa, fabricând cât mai multe automobile electrice și modele compacte. Totuși, pierderea Rusiei, care reprezintă a doua mare piață a grupului, după invadarea Ucrainei, aceasta a deterinat grupul francez Renault să fie și mai dependent de piața europeană. În primele nouă luni ale acestui an, aproape 69% din vânzările Renault au fost realizate în Europa, în creştere faţă de 63% în perioada similară a anului trecut.

Renault
Renault

„Pe măsură ce înnoirea produselor noastre dă rezultate în Europa, vom face acum marca mai globală şi mai profitabilă.”, a declarat directorului grupului francez Renault, potrivit Ziare.com. 

În anul 2027, majoritatea vânzările realizate de Renault, anume o treime din acestea, ar fi reprezentate de automobilele electrice și modelele hibride în afara Europei.

Modelele care vor fi fabricate de către Renault vor avea focus pe două noi platforme globale, iar aici facem referire la următoarele: platformă modulară care include Kardian, pentru amplasare în America Latină, Turcia, Maroc și India. De asemenea, aceasta va fi baza pentru o camionetă 4X4 hibridă. Renault a prezentat un concept al acestui vehicul, denumit Niagara, în Brazilia.

A doua platfomă este reprezentată  de vehicule high-end produse în Coreea de Sud. Această fabricație este posibilă datorită unui parteneriat semnat în anul 2022 înte Renault și Geely. Primul vehicul marca Renault Korea Motors pe baza acestei platforme va fi lansat în 2024.

Cea de-a doua platformă globală a Renault este pentru vehicule high-end produse în Coreea de Sud, în conformitate cu un parteneriat semnat în 2022 între Renault şi Geely. Primul vehicul marca Renault Korea Motors pe baza acestei platforme va fi lansat în 2024.

Vezi mai multe despre: Decizie radicală la Renault. Compania reduce costurile de producție cu până la 40%. Industria auto din Europa este „invadată” de mașinile electrice ieftine din China