- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Inedit! Așa arată casa vândută la 1 euro. Motivul pentru care încă nu a fost cumpărată, deși are etaj

21 Jul, 17:52 • Bumbeneci Diana
O casă din Sicilia se vinde cu doar un euro. Cu toate acestea însă, nimeni nu o cumpără. Iată de ce.
Inedit! Așa arată casa vândută la 1 euro. Motivul pentru care încă nu a fost cumpărată, deși are etaj

Casele din Mussomeli, Sicilia sunt vândute cu un euro. Acestea au intrat de ceva vreme în atenția străinilor. Chiar dacă italienii nu se dau în vânt după ele, se pare că interesați ar fi cei care nu locuiesc în peninsulă. Ce-i drept, o locuință din satul respectiv nu costă mai mult decât o cafea. Cum arată un astfel de imobil?

Casă vândută la 1 euro

Autoritățile italiene au început încă din anul 2017 un proiect pentru a repopula satele uitate de lume, afectate de un cutremur major în 1968. Foarte mulți oameni și-au făcut bagajele și au părăsit localitățile respective, îndreptându-se spre orașe mari. Zonelor rurale au pierdut 15 milioane de locuitori în ultimii 15 ani, potrivit BBC.

În acest sens, aleșii locali din Sicilia și-au pus în plan să scoată la vânzare case cu un euro. Străinii se îngrămădesc să-și încerce norocul pentru o locuință în Italia, iar proiectul se anunță a fi un succes până acum.

casă Sicilia
casă Sicilia

„Am lansat proiectul în 2017 și am avut mult succes cu el. Am reușit să vindem 170 de case unor străini”, a ținut să spună Toti Nigrelli, viceprimarul din Mussomeli, relatează știridiaspora.ro

O femeie a fost cea care le-a povestit internauților ce condiții oferă o casă la doar un euro. Aceasta a prezentat mai multe videoclipuri în care se putea vedea interiorul din satul Mussomeli, Sicilia, apoi a distribuit imaginile pe internet, unde au devenit virale. Ce-i drept, imobilul are nevoie de renovări, însă la prețul modest la care este pus la vânzare, nici nu mai contează acest aspect, spun mulți utilizatori TikTok. Casa are un etaj, nu are balcon, însă este foarte luminoasă. Până să fie pusă în mediul online, nu au existat cereri multe, însă totul a luat o întorsătură neașteptată după ce filmarea a făcut înconjurul internetului.

Ați cerut să vedeți o casă de un euro? Ei bine, iat-o. Acum, un euro este prețul de achiziție, dar onorariile vor fi plus sau minus 5.000 de euro doar pentru că nu știi care sunt actele. Dacă există o problemă cu ea, aceasta cade în sarcina cumpărătorului și nu a vânzătorului, pentru că este o casă de un euro. Da, cred că ar putea fi o troacă acolo, dar hei, vestea bună este că ai apă.

Aici ar fi un living, sufragerie, baie la parter. Pereții, betonul era în regulă. Era doar o tencuială deasupra, așa că e clar că totul a trebuit să fie îndepărtat. Și apoi tencuite din nou. Nu există un duș, așa că ar trebui reconfigurat. Cu toate acestea, există apă. Sus pe scări, este un singur dormitor, și este un dormitor mare și frumos pentru o casă de un euro. Nu există balcoane, dar are o iluminare grozavă. O să pun în comentarii unde poate fi contactat agentul. Linkul este în bio, dar iată, o casă de un euro. Sper că sunteți îndemânatici!”, spune Thea, într-un clip video pe TikTok

Ai mai putea citi și: Meteo 22-24 iulie. România va fi lovită în continuare de furtuni și caniculă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult