- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Informația momentului în România. Premierul Ciolacu anunță decizia finală cu privire la impozitarea nunților cu 70%

27 Sep, 08:49 • Stefan Simion
Nunțile și botezurile nu reprezintă problematici în ceea ce privește impizitarea acestora, după cum menționează și Premierul Marcel Ciolacu. Mai degrabă, acesta pune focusul asupra averilor ilicite, la care cere un impozit de 70%.
Informația momentului în România. Premierul Ciolacu anunță decizia finală cu privire la impozitarea nunților cu 70%

Premierul Marcel Ciolacu a făcut declarații cu privire la impozitarea banilor din diferite activități. Acesta, în plenul reunit al Camerei Deputaților a pus focusul asupra căror situații va dori să impună impozitarea banilor proveniți din activități fără justificare cu 70%. Teama opiniei publice este legată de banii care provin din cadrul nunților sau a botezurilor, însă Premierul Ciolacu a făcut referire exactă la averile ilicite. 

Vezi și: https://www.dailybusiness.ro/stiri-interne/marcel-ciolacu-face-noi-declaratii-despre-viitoarele-masuri-fiscale-vrem-sa-stimulam-munca-cinstita-371042/

Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu face declarații!

Răspunderea Premierului Ciolacu este prezentă și în ceea ce privește pachetul fiscat și acesta a declarat in plenulo reunit al Camerei Deputaților că, în ciuda unei prevederi din lege care ar fi făcut o posibilă trimitere către impozitarea banilor din nunți și botezuri, acesta demontează această presupunere.

„Am început prin a vă spune că nu sunt adeptul inventării de noi biruri pentru mediul de afaceri corect, care își achită impozitele și taxele la stat. Și că, în opinia mea, măsurile dure trebuie luate acolo unde există fraudă, acolo unde există evaziune.

Din acest motiv, legea propusă astăzi prevede măsuri clare pentru reducerea fraudei și a evaziunii fiscale. Nu mai putem continua să ne bazăm doar pe taxele plătite corect de românii cinstiți, fie simpli cetățeni, fie antreprenori. Nu este corect ca doar unii să plătească, iar toți ceilalți să aibă doar pretenții.

Cu toții vrem un sistem de sănătate puternic și accesibil tuturor! Cu toții vrem un sistem de învățământ care să ne educe într-adevăr copiii! Cu toții vrem servicii sociale, unde părinții și bunicii noștri să fie îngrijiți corespunzător!
Dar toate acestea costă bani! Și nu pot fi construite când România are o evaziune fiscală de 10% din PIB. 160 miliarde lei. 32 miliarde euro.

De aceea, vom crește masiv amenzile și vom confisca pe scară largă bunurile provenite din evaziune. Vom impozita cu 70% tot ce înseamnă avere ilicită. Însă impozitarea cu 70% a sumelor nejustificate NU înseamnă taxarea banilor de la nuntă sau de la botez. NU! Cu 70% va fi taxat cel care nu și-a plătit corect taxele și impozitele, cel care a făcut evaziune, cel care a furat din banii pentru sănătate, pensii, educație.”, este ceea ce a declarat Premierul Marcel Ciolacu.

Vezi și: https://www.dailybusiness.ro/stiri-interne/marcel-ciolacu-lovitura-uriasa-pentru-banci-si-multinationale-cum-arata-noile-legi-fiscale-si-cum-se-va-calcula-impozitul-minim-370797/

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult