- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Informație pentru sute de mii de clienți Hidroelectrica. Compania a făcut un anunț important despre facturi

05 Aug, 13:17 • Lupu Alexandra
Hidroelectrica a început să trimită facturile pentru luna mai. Totul se întâmplă la scurt timp după ce compania a emis facturile pentru aprilie.
Informație pentru sute de mii de clienți Hidroelectrica. Compania a făcut un anunț important despre facturi

Anunț pentru toți clienții Hidroelectrica! Compania a început să emită facturile pentru luna mai, informează economedia.ro.

Anunț pentru clienții Hidroelectrica

Hidroelectrica a început să emită facturile pentru luna mai. Totul se întâmplă la doar câteva zile după ce compania a trimis și notificările de plată pentru luna aprilie a acestui an. Emiterea facturilor vine după o pauză în care Hidroelectrica nu le-a mai trimis clienților facturi din luna iunie. La acel moment, în doar 4 zile, românii au primit notificări de plată pentru ianuarie, februarie și martie.

Citește și despre: IKEA se pregătește să dea lovitura. Compania lansează o ofertă de energie electrică pentru consumatorii casnici. Ce facturi vor plăti românii

Clienții Hidroelectrica au primit facturile pentru luna mai astăzi, 5 august. Pe 1 august a fost emisă notificarea de plată pentru luna aprilie. Scadența pentru noile facturi este de 19 septembrie. Totodată, clienții trebuie să plătească notificarea de plată pentru luna aprilie până la data de 15 septembrie.

Compania a început să emită facturile cu întârziere de anul trecut, mai ales în toamnă. Mulți români au primit în octombrie notificări de plată pentru consumul din iunie, apoi au așteptat până la sfârșitul lui februarie sau chiar începutul lui martie pentru facturile de pe luna iulie. În cele din urmă, factura pentru luna august a venit în ultima zi din martie. Facturile nu au ajuns la zi nici acum.

Hidroelectrica
Hidroelectrica

Potrivit companiei, întârzierile au avut loc din cauza unui soft de gestiune a clienților. În toamna anului trecut au avut loc și mai multe modificări legislative care au avut un impact asupra modalității de calcul a energiei livrate clienților. Fiecare schimbare din legislație a avut un impact asupra facturilor emise de compania de energie. Vârful modificărilor a fost atins în decembrie, atunci când a fost introdusă declarația pe propria răspundere pentru locul principal de consum, unde să fie aplicat tariful plafonat la energie, timp de două săptămâni. Declarația a fost eliminată la doar câteva zile de la intrarea în vigoare a acesteia.

ANRE a amendat Hidroelectrica la mijlocul lunii martie cu 400.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată inclusiv pentru neemiterea la timp a facturilor. În iulie 2023, compania a listat un pachet de aproape 20% din acțiuni la Bursă. Vorbim despre acțiunile pe care le deținea Fondul Proprietatea. Restul de 80% de acțiuni aparțin în continuare statului român, prin Ministerul Energiei.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Consum record de energie electrică în București din cauza caniculei! Aerul condiționat, principala cauză