- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Infrastructura României merge ca pe roate! Buzău își face inel de centură și Drum Expres pentru legătura cu Autostrada Moldovei

06 May, 15:19 • Constantin Cristina
Autostrada Moldovei va avea legătură directă cu inelul de centură construit de Buzău și cu Drumul Expres. Mai mult licitația pentru Studiul de Fezabilitate a fost publicată în SEAP.
Infrastructura României merge ca pe roate! Buzău își face inel de centură și Drum Expres pentru legătura cu Autostrada Moldovei

Primăria municipiului Buzău a scos la licitație Studiul de Fezabilitate pentru un Drum Expres de legătură la Autostrada Moldovei A7, loturile 2,3,4. Mai mult, Buzău va construit și un inel de centură care va fi în legătură cu autostrada, a detaliat economedia.ro.

Citește și: O nouă variantă de traseu pentru Autostrada Ploiești – Brașov. CNAIR anunță că viteza maximă admisă este de 80 kilometri pe oră pentru reducerea costurilor

Autostrada Moldovei aprobată – Studiul de Fezabilitate pentru Drum Expres

Contractul are o valoare de 17,5 milioane de lei și este semnat pe o perioadă de 10 luni. Proiectul „Drumul Orbital Buzău” are o lungime totală de 24 kilometri și include 6 tronsoane. Loturile 2, 3 și 4 scoase la licitație vineri, 5 mai au o lungime totală de 12,5 kilometri.

„Autoritatea contractantă intenționează achiziționarea de servicii pentru obiectivul de investiții „elaborarea studiului de fezabilitate pentru obiectul de investiții “Drum ORBITAL-LEGATURA A7 – BUZAU (TRONSOANELE 2,3,4)” În cadrul contractului se vor presta următoarele servicii si se vor elabora următoarele : 1. Studiu de fezabilitate 1.1 Analiza Multicriterială 1 1.2. Analiza Multicriterială 2 1.3. Studiul Topografic 1.4. Studiul Geotehnic și/sau studii de analiză și de stabilitate a terenului 1.5.

Studiul Hidraulic si Hidrologic 1.6. Expertiza tehnica pentru podul de cale ferata peste Raul Buzau LMI – BZ – II – m-B-02312 1.7. Studiu Arheologic/istoric 1.8. Documentație Ocupări Terenuri 1.9 Documentația de Mediu (inclusiv Natura 2000) 1.10. Avizele conforme pentru asigurarea utilităţilor, precum şi avize, acorduri şi studii specifice, după caz, așa cum sunt acestea solicitate prin certificatul de urbanism 1.11. Studiu de trafic 2. Asistență tehnică acordată Beneficiarului pentru procedura/ procedurile de atribuire a serviciilor de proiectare”SEAP.

Drum expres
Drum expres

„Orbitalul Municipiului Buzău este cel de-al treilea inel de circulație al orașului. Acesta este propus pentru a fi configurat prin modernizarea actualei șosele de centură și completarea pe sectoare unde aceasta nu este realizată. Din cele șase sectoare ale viitorului inel nr. 3 orbital concentric al municipiului Buzău sunt propuse pentru realizare tronsoanele 2,3 și 4.”, potrivit documentației tehnice.

De asemenea, pe Autostrada Moldovei lotul 3 Pietroasele -Buzău (14 km) încă nu este contractat, iar pe lotul 4 Buzău-Vadu Pașii (4,5 km) lucrează UMB. Lotul 4 se intersectează cu viitorul Drum Expres Buzău-Brăila cu termen de proiectare prelungit până în martie 2024.

Drum Expres-Autostrada Moldovei
Drum Expres-Autostrada Moldovei

„Municipiul Buzău va fi conectat cu Autostrada A7 ! Drumul de legătură dintre Autostrada Moldovei și Municipiu va fi realizat în parteneriat cu autoritățile locale ! CNAIR și Primăria Municipiului Buzău au semnat astăzi un Protocol de Colaborare pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar construirii a trei tronsoane ale acestui drum. Prin document se stabilește inclusiv contribuția financiară a fiecărei părți pentru finanțarea Contractului necesar Studiului de Fezabilitate destinat tronsoanelor 2, 3 și 4 ale acestui proiect.

Începând de astăzi, CNAIR și Primăria Municipiului Buzău pot începe demersurile pentru elaborarea documentației tehnico-economice necesare derulării Contractul finanțat prin POIM 2014-2020. Ulterior, proiectarea și execuția Drumului de legătură dintre A7 și Municipiul Buzău, cu o lungime de aproximativ 9 km, vor putea fi finanțate prin POT 2021-2027.” anunța la Buzău, în septembrie 2022 ministrul Sorin Grindeanu cu ocazia semnării contractelor pentru A 7 cu UMB.

Alte articole: Gata cu aglomerația pentru românii care merg la mare! Un important pasaj rutier de pe Autostrada Soarelui va fi gata mai devreme