- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ingredientul banal care te scapă de musculițe bețive. Cum trebuie să-l folosești pentru a le alunga definitv

15 Jun, 13:36 • Adrian Popovici
Oțetul este ingredientul aflat la îndemâna oricui pe care îl putem folosi pentru a scăpa de musculițe bețive.
Ingredientul banal care te scapă de musculițe bețive. Cum trebuie să-l folosești pentru a le alunga definitv

Musculițele bețive sunt adesea trecute cu vedere, cu toate aceste ele devin extrem de enervante dau târcoale prin gospodăriile românilor. Acestea pot fi extrem de periculoase șii în această perioadă, Capitala este invadată de aceste musculițe, notează Newsweek. Iată cum le poți alunga în doar câțiva pași.

Este foarte frustrant să fii deranjat de aceste musculițe care sunt foarte greu de exterminat. Când crezi că ai scăpat de ele, reapar și continuă să te scoată din minți. Acestea mai poartă și denumirea de drosofile sau musculițe bețive și sunt iubitoare de umiditate și fructe și legume, mai ales fermentate.În plus, se hrănesc cu tot ce găsesc și se așază pe mâncare, moment în care putem să o aruncăm imediat la gunoi.

Există multe soluții în magazine, dar majoritatea nu dau rezultate sau sunt soluții de moment. De aceea, remediile naturale au devenit foarte populare în rândul românilor. Sunt mult mai ieftine și eficiente și nici nu conțin chimicale.

Aceste musculițe apar de nicăieri, iar prezența lor este una deranjantă mai ales că se înmulțesc rapid. Ciclul lor de viață este rapid. În numai 8 zile, aceste insecte ajung la maturitate. Trăiesc 30 de zile și de reproduc rapid. O femelă poate depune chiar și 500 de ouă în timpul vieții. Este puțin mai dificil să le elimini, dar cu puțină răbdare le poți învinge.

Musculițe bețive
Musculițe bețive

Te-ar putea interesa și: Aceasta este unica metodă de a scăpa de ploșnițele de pat. Se aplică la colțurile patului, pe timpul nopții, când insectele sunt active!

Cum scapi rapid de aceste musculițe bețive?

Cea mai simplă metodă de a scăpa de musculițele bețive este să pregătești o capcană cu oțet de mere. Pune oțetul într-un bol și acoperă-l cu o folie alimentară. Apoi, cu ajutorul unui ac sau vârful unui cuțit fă o serie de găuri în așa fel încât musculițele bețive să aibă loc să intre în interior. Înțelepciunea populară ne spune că aceste musculițe bețive sunt atrase de mirosul dulce al oțetului și vor ajunge să cadă în oțet.

În loc de oțet, mai poți folosi și vin roșu sau orice băutură alcoolică. Aceste musculițe bețive vor fi atrase de miros și se vor îneca în lichid. Poți acoperi recipientul cu folie alimentară, pe același sistem descris anterior. Fă niște găuri în folie, iar muștele vor rămâne prinse în recipient. Oțetul de mere poate fi „îmbunătățit” cu câteva picături de detergent lichid de vase. Amestecă bine lichidul și lasă capcana să-și facă treaba. Oțetul de mere va atrage multe musculițe bețive, iar detergentul de vase le va prinde. Bineînțeles, recipientul trebuie acoperit cu folie alimentară, în care trebuie să faci mici găurele.

O altă capcană eficientă pentru a prinde aceste musculițe bețive este să folosești lapte, zahăr și piper. Toate aceste ingrediente se amestecă într-o cratiță pe care o pui pe foc. După ce zahărul s-a topit, lasă totul să mai fiarbă timp de 10 minute, iar insectele vor fi atrase de miros.

Citește și: Condimente cu resturi de insecte, mucegai sau plumb, găsite în rafturile supermarketurilor. Semnalul de alarmă tras de autorități

Tags: