- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

INVESTALIM 2023. Ministrul Florin Barbu anunță câte proiecte s-au depus în România

10 Dec, 15:30 • Bumbeneci Diana
Ministrul Barbu a oferit informații importante legate de INVESTALIM. Câte proiecte s-au depus în România.
INVESTALIM 2023. Ministrul Florin Barbu anunță câte proiecte s-au depus în România

Programul INVESTALIM merge foarte bine, iar peste 30 de companii sunt interesate să depună proiecte în acest moment, spune ministrul agriculturii, Florin Barbu. Acesta susține că criticile din ultimele zile legate de programul INVESTALIM sunt nejustificate, iar retragerea contorizării proiectelor de pe site-ul AFIR s-a făcut pentru a nu intimida firmele care vor să depună proiecte, conform AgroTV.

Vezi și: Sunt semnate contractele pentru 834 de kilometri de autostradă și drum expres. Asociația Pro Infrastructură anunță stadiul lucrărilor

INVESTALIM 2023

„Ministerul Agriculturii a anunțat în mod foarte transparent prelungirea până pe data de 27 decembrie 2023 a sesiunii de depunere pentru programul Investalim, ceea ce înseamnă procesare de materii prime în România. Lucrul acesta s-a întâmplat la solicitarea foarte multor societăți, procesatori români, care vor să-și extindă capacitățile de procesare, cât și înființarea de noi capacități de procesare.

Vreau să asigur că lucrurile stau foarte bine pe acest program, inclusiv s-au depus și astăzi proiecte pe acest program. Bineînțeles, am solicitat AFIR-ului să scoată acea contorizare, pentru că fiind un program cu investiții și cu punctaj, este concurențial și nu vreau ca lucrul acesta să apară ca și când fondurile au fost finalizate. Se pot depune peste 150 de milioane de euro proiecte, ele vor fi analizate până la pragul de 150 de milioane, iar peste o supracontractare se pot semna și în 2024.

În solicitarea care a fost până acum de la procesatori sunt peste 30 de proiecte care au solicitat prelungirea până pe 27 decembrie. În momentul de față sunt depuse 2 proiecte”, a precizat ministrul Florin Barbu, în exclusivitate pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

ghidul-solicitantului-investalim_2023

Ai mai putea citi: 8.500 de locuri de muncă în Paris pot fi ocupate și de români! Care sunt condițiile de angajare

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult