- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Investiţie de 3 milioane de euro într-un spital din Galați. Unitatea are un nou ambulatoriu

28 Nov, 22:56 • stefan.vlad
Investiţie de 3 milioane de euro într-un spital din Galați. Noul ambulatoriu al spitalului gălăţean a costat aproximativ 14 milioane de lei, fonduri europene atrase de Consiliul Judeţean Galaţi.
Investiţie de 3 milioane de euro într-un spital din Galați. Unitatea are un nou ambulatoriu

Investiţie de 3 milioane de euro într-un spital din Galați. Clădirea este una dintre cele mai moderne din ţară şi va fi dotată cu aparate performante. Acestea vor fi montate în următoarele zile, astfel încât noua clădire să fie folosită de medici şi pacienţi începând din luna decembrie.

Citește și: Investiție de aproape 6 miliarde de lei în Porturile Constanța și Galați. Cărbunaru: „va permite și conectarea la rețeaua centrală Rin-Dunăre-Alpi, oportunitate importantă pe care România o va valorifica în acest context”

Investiţie de 3 milioane de euro într-un spital din Galați

Am construit de la zero o clădire nouă pentru Ambulatoriul spitalului, în care vor funcţiona mai multe cabinete, săli de tratament şi de investigaţii medicale. Este o investiţie extrem de necesară, având în vedere că mii de oameni sunt consultaţi lunar în cadrul Ambulatoriului de Specialitate. Noua clădire în care vor funcţiona 13 specialităţi medicale are trei etaje şi o suprafaţă desfăşurată de peste 1500 de mp. De asemenea, am achiziţionat şi aparatura medicală necesară pentru noile spaţii, în valoare de peste 2,1 milioane de lei, şi am modernizat complet şi fostele cabinete ale medicilor de familie”, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi, potrivit Mediafax.ro.

Recent, clădirea principală cu nouă etaje a spitalului gălăţean a fost consolidată şi reabilitată. De asemenea, în curte a fost construit un buncăr pentru acceleratorul de particule folosit la tratarea bolnavilor de cancer şi se lucrează la nouă clădire a morgii, dar şi la extinderea parcării supraetajate. Pe acoperişul parcării va fi construit un heliport pentru elicopterul SMURD care va fi legat de spital printr-o pasarelă.

De asemenea, autorităţile gălăţene caută finanţare pentru realizarea unui amplu proiect care presupune construirea unui nou corp de clădire la fel de înalt precum cel existent.