- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Investiție istorică în România! Un gigant furnizor mondial de componente electronice va deschide o fabrică la Fetești

12 Jan, 12:49 • Bumbeneci Diana
Străinii investesc în România. Unul dintre cei mai mari furnizori globali de componente electronice va veni în țara noastră pentru o fabrică în Fetești-Gară.
Investiție istorică în România! Un gigant furnizor mondial de componente electronice va deschide o fabrică la Fetești

Japonezii investesc în România! Compania japoneză Tamura, unul dintre cei mai mari furnizori internaționali de componente electronice, a intrat pe piața din România. Scopul principal al companiei este acela de a da ființă unei afaceri de succes în localitatea Fetești-Gară, respectiv în producția de componente electronice pe amplasamentul unei foste fabrici de saltele.  Potrivit datelor analizate de Profit.ro, noua fabrică ar crea, în primă fază, minim 150 de locuri de muncă.

Tamura vine la Fetești Gară pentru a crea o nouă fabrică

Din primele informații obținute de sursa citată, se pare că reprezentanții Primăriei Fetești au avut deja o întrunire cu o delegație a companiei japoneze. Investitorii au cerut facilități precum scutiri de la plata taxelor și impozitelor locale, concesionarea terenului din fața clădirii pentru amenajarea de parcări, înființarea unei stații de autobuz la intrarea în fabrică și încheierea unor parteneriate cu liceele din oraș pentru a pregăti viitorii angajați. Anunțul a fost făcut public de reprezentanții Administrației Locale, prin intermediul unui comunicat de presă.

Tamura Corporation va deschide fabrică la Fetești
Tamura Corporation va deschide fabrică la Fetești

Se pare că primarul Feteștiului, Laurențiu Șonchereche, i-a asigurat pe reprezentanții companiei de tot sprijinul administrației publice locale. Contactați de jurnaliștii de la Ziarul Profit.ro, reprezentanții primăriei nu au transmis vreun răspuns oficial cu privire la datele investiției.

Tamura Corporation a luat ființă în 1924 și este o companie cu sediul în apropiere de Tokyo (Japonia). Firma se ocupă de producerea și vânzarea de componente electronice, produse chimice pentru industria electronică și sisteme de lipire și echipamente informatice. Veniturile Tamura se situează la circa 700 de milioane de euro anual, iar în România, firma ar aduce noi locuri de muncă, extrem de benefice pentru români, având în vedere lipsa forței de muncă din teritoriu.

Ai mai putea citi: Austria dă o nouă lovitură României! După ce a exploatat petrol de la noi, OMV susține că nu va plăti României taxa de solidaritate

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult