- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Iohannis dă de pământ cu schimbările din grila salarizării. „Dacă vrem să umblăm la salarii şi impozitare, OK, dar hai să o facem pe tot sistemul”

25 Apr, 23:20 • Bumbeneci Diana
Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit despre situația actuală legată de schimbările din sistemul de salarii. Șeful statului vrea să se aplice modificarea salariilor în mai multe domenii.
Iohannis dă de pământ cu schimbările din grila salarizării. „Dacă vrem să umblăm la salarii şi impozitare, OK, dar hai să o facem pe tot sistemul”

Șeful statului a declarat, în cursul zilei de azi, în legătură cu propunerile din coaliţie privind supraimpozitarea veniturilor bugetarilor care depăşesc veniturile şefului statului că trebuie să existe o discuţie aprofundată pentru a garanta sustenabilitatea sistemului de impozitare.

Iohannis vrea schimbarea salariilor în tot sistemul

Cred că între timp ar fi un număr considerabil de persoane impozabile care au un salariu mai mare decât preşedintele, dar asta, sigur, este o problemă sistemică şi nu cred că poate fi rezolvată prin măsuri punctuale. Trebuie să avem o discuţie aşezată, aprofundată pentru a garanta sustenabilitatea sistemului de impozitare. Aşa, măsuri scoase cu penseta dintr-un pachet posibil pot fi discutate. Toate trebuie să fie discutate, dar eu mă aştept de la coaliţie să vină cu o soluţie integratoare. Dacă vrem să umblăm la salarii şi impozitare, OK, dar hai să o facem pe tot sistemul. Dacă vrem să umblăm la salarii şi impozitare, OK, dar hai să o facem pe tot sistemul, să-l reaşezăm şi să căutăm ceea ce se numeşte sustenabilitate şi echitate socială”, a spus Iohannis, la Palatul prezidenţial Casa Rosada, în conferinţa comună cu omologul argentinian, Alberto Fernandez.

În acest context, șeful statului a fost întrebat în legătură cu propunerea discutată în coaliţie referitoare la supraimpozitarea veniturilor bugetarilor care depăşesc salariul preşedintelui.

De altfel, azi, preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, declara că la nivelul coaliţiei de guvernare sunt în discuţie două variante referitoare la veniturile mari de la stat. Este vorba despre interzicerea cumulului pensie – salariu de la stat şi impozitarea suplimentară a venitului care depăşeşte salariul brut al preşedintelui ţării, menţionând că în opinia sa abordarea corectă este zona de impozitare.

Tot marţi, prezent la Iaşi, premierul Nicolae Ciucă a transmis că în cadrul coaliţiei de guvernare au fost purtate discuții şi despre o propunere referitoare la impozitarea acelor salarii care sunt mai mari ca ale preşedintelui ţării, însă nu s-a luat nicio decizie în acest sens şi se aşteaptă o analiză a Ministerului de Finanţe cu privire la acest subiect.

Ai mai putea citi: Despăgubiri pentru o categorie de români! APPR: „Iată că se anunță un al doilea pachet de asistență, mai mare, e vorba de 100 de milioane de euro”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult