- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ireal ce se întâmplă la stat! Angajații șoferi primesc leafă de 4.000 de lei, chiar dacă instituția nu are mașini

23 Aug, 11:23 • Constantin Cristina
O instituție fără mașini în dotare are angajați șoferi care câștigă între 3.000 și 4.000 de lei în mână. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a descoperit că mai multe filiale județene din subordinea sa au aceste posturi ocupate degeaba.
Ireal ce se întâmplă la stat! Angajații șoferi primesc leafă de 4.000 de lei, chiar dacă instituția nu are mașini

Culmea angajărilor la stat! Angajații șoferi primesc leafă de 4.000 de lei, chiar dacă instituția nu are mașini, a informat Libertatea.

Așadar, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a descoperit că mai multe filiale județene din subordinea sa au, de doi ani, angajați șoferi chiar dacă instituția nu are mașini în acele județe. Sursa citată arată salariul unui șofer este între 3.000 și 4.000 de lei net, în funcție de vechime.

Citește și: Vești proaste pentru angajați! Statul român, mai avantajat decât salariații, în cazul majorării salariului minim brut pe economie, în această toamnă

Ireal ce se întâmplă la stat! Angajații șoferi primesc leafă de 4.000 de lei, chiar dacă instituția nu are mașini

„După venirea mea la conducerea AEP am constatat că unele lucruri nu erau în regulă. Am constatat că șapte direcții județene aveau încadrați șoferi, dar nu au avut, de la reorganizare, acum aproape doi ani, niciodată mașini”, a declarat Toni Greblă, președintele Autorității Electorale Permanente.

șoferi la stat
șoferi la stat

Această situație a fost descoperită în județele Vâlcea, Bacău, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița și Galați.

„Cele șapte direcții județene au avut mașini până acum un an sau doi. Fosta conducere a decis să reîmpartă mașinile și le-a luat din anumite direcții județene și le-a dat unor persoane din instituție. Au promis alte mașini, dar ele nu au mai fost cumpărate”, au explicat surse din AEP.

Astfel, în aceste condiții, unii șoferi au ajuns să fie „oameni buni la toate” și să circule în interes de serviciu cu mijloacele de transport în comun sau cu mașinile personale. Surse care au dorit să își păstreze anonimatul au mai declarat pentru sursa citată că descoperirile vin pe fondul unei lupte pentru putere în AEP.

„Există un conflict în AEP între Toni Greblă, noul președinte, și Constantin Mitulețu-Buică, fost președinte și actual secretar general. Amândoi au fost propuși de PSD. Greblă încearcă să scape de oamenii lui Mitulețu din instituție, iar PNL vrea să preia funcția de secretar general în AEP”, au declarat surse din interiorul AEP pentru sursa citată.

Alte articole: Wizz Air creează noi probleme pe aeroportul din Londra. După ce au stat 4 ore blocați în aeronavă, zborul a fost anulat