- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ISU, avertisment de ultim moment. Lista benzinăriilor și stațiilor GPL din Capitală care prezintă risc ridicat de incendiu

28 Aug, 11:02 • Lupu Alexandra
ISU avertizează că benzinăriile și stațiile GPL din București sunt surse de risc ridicat pentru incendiu. Iată lista oficială.
ISU, avertisment de ultim moment. Lista benzinăriilor și stațiilor GPL din Capitală care prezintă risc ridicat de incendiu

Tragedia de la Crevedia s-ar putea repeta și în Capitală. ISU a transmis în urmă cu puțin timp lista benzinăriilor și stațiilor GPL din București care reprezintă surse de risc pentru incendiu, informează stiripesurse.ro.

ISU, avertisment de ultim moment

Tragedia de la Crevedia s-ar putea repeta și în Capitală. ISU avertizează că sute de stații GPL și de carburanți din București sunt considerate „surse de risc pentru incendiu”. Mai mult decât atât, Buletin de București a publicat o hartă interactivă, pe care sunt listate toate benzinăriile din Capitală, 380 la număr.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Traficul rutier rămâne blocat după explozia de la Crevedia. Anunț pentru șoferi. Care sunt rutele ocolitoare

În conformitate cu Planul de Analiză și Acoperire a Riscurilor din București, 226 prezintă risc de incendiu, adică un procent de 59,5%. ISU realizează anual un plan în care realizează riscurile din fiecare oraș al țării. Planul de la nivelul Bucureștiului a fost aprobat de către Consiliul General în această vară.

Benzinăriile și stațiile GPL sunt amplasate în apropierea blocurilor de locuințe sau pe străzi înguste în cele mai multe cazuri. În ceea ce privește pericolul stațiilor GPL și de carburanți, pe primul loc se află sectorul 3, cu un număr de 43 de astfel de benzinării. Clasamentul continuă cu sectorul 1 (41 stații), sectorul 6 (38).

ISU
ISU

Totodată, cele mai puține stații de alimentare sunt în sectorul 5 (28), în timp ce sectorul 4 se află pe penultimul loc, cu un număr de 35 de stații de alimentare cu carburanți. Marcel Ciolacu a declarat la o zi distanță de la tragedia de la Crevedia că începând de astăzi, 28 august, vor fi demarate controale la toate stațiile GPL din țară, inclusiv cele din Capitală. Premierul a afirmat că a discutat deja cu primarul sectorului 5, astfel, s-a constatat că există 11 astfel de stații care nu au autorizație de construcție.

„Astăzi am avut o discuţie cu primarul Sectorului 5, care a dispus la nivelul primăriei şi a controlat toate staţiile de GPL de pe teritoriul Sectorului 5.

Dânsul mi-a spus că sunt 11 astfel de activităţi pe terenuri proprietate privată, niciuna nu are autorizaţie de construcţie. În acest moment este normal ca la nivelul Guvernului să dispunem controale în toată ţara la aceste staţii de GPL şi să luăm măsuri, în cazul în care este un pericol pentru vieţile omeneşti”, a declarat Ciolacu.

Vezi și: Ajutor de 3.000 de lei pentru familia fiecărei victime din explozia de la Crevedia. Patriarhia Română: „Acest tragic eveniment este unul care ne solidarizează cu familiile greu încercate ale acestora”