- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Traficul rutier rămâne blocat după explozia de la Crevedia. Anunț pentru șoferi. Care sunt rutele ocolitoare

28 Aug, 08:45 • Lupu Alexandra
Poliția nu a deschis încă traficul rutier de la Crevedia. Centrul Infotrafic a anunțat care sunt rutele ocolitoare pentru șoferi.
Traficul rutier rămâne blocat după explozia de la Crevedia. Anunț pentru șoferi. Care sunt rutele ocolitoare

Centrul Infotrafic a anunțat luni dimineață, 28 august, că circulația rutieră este oprită în continuare pe ambele sensuri ale DN 1A, în localitatea Crevedia, județul Dâmbovița, informează ziare.com. Traficul rutier este blocat în contextul exploziilor care au avut loc sâmbătă, 26 august, la o stație de GPL.

Trafic blocat la Crevedia

Poliția nu a deschis încă traficul rutier de la Crevedia. Măsurile rutiere au fost adoptate pentru că anchetatorii efectuează în continuare la fața locului cercetările necesare. Traficul este deviat pe rutele ocolitoare: pe sensul către Ploieşti – DC 77A – DJ 701B – DN 7 Tărtăşeşti, iar pe celălalt sens – DJ 101B Periş – Tâncăbeşti – DN 1. Sâmbătă, 26 august, au avut loc mai multe explozii la o stație de GPL. Ultimul bilanț transmis de autoritățile române arată că 57 de persoane au fost rănite, iar una a decedat în urma celor două explozii de la stația GPL.

Citește și despre următorul subiect: Amendă pentru combustibil insuficient. Șoferii neatenți riscă să fie sancționați dacă pleacă la drum cu rezervorul aproape gol

Marcel Ciolacu a reacționat public în fața unui astfel de eveniment. Premierul le-a mulțumit medicilor și asistentelor care au acționat pe salvări în noaptea de 26 august. Totodată, le-a transmis mulțumiri jandarmilor, polițiștilor și pompierilor care au asigurat perimetrul și care au acționat rapid în fața tragicului eveniment.

„Importat este că azi noapte, din punctul nostru de vedere, s-a acţionat exemplar şi în spitale. Mulţumim medicilor şi asistentelor şi celor care au acţionat pe salvări azi noapte. Trebuie să mulţumesc pompierilor, jandarmilor, poliţiştilor care au asigurat perimetrul. Văd că se face o paralelă, întotdeauna, cu cazul de la Colectiv.

Părerea mea este că ar trebui făcută o paralelă cu cazul de la Mihăileşti, unde a terminat foarte tragic”, a spus Marcel Ciolacu.

Explozia de la Crevedia
Explozia de la Crevedia

Premierul a menţionat că au fost transferate patru persoane în afara ţării: două au ajuns în Belgia, iar alte două urmează să ajungă la Milano. Ciolacu spune că alte șapte transferuri sunt pregătite în aceste momente.

„Sunt trei în stare foarte gravă, în continuare, la Spitalul Floreasca şi încă două persoane la spitalul Bagdasar – de la prima explozie.

Vom vedea după raportul de astăzi unde mai trebuie acţionat”, declară Ciolacu.

În ce priveşte activitatea staţiei GPL, premierul a menționat că a fost desemnat un procuror pentru acest caz şi a subliniat că persoanele vinovate vor plăti.

„Cred că aici deja procuratura generală a desemnat un procuror, pe acest caz.

Sunt ferm convins că în cursul zilei de azi o să înceapă să vină elemente noi şi o să înceapă audierile, cum este normal. (…) Important este: cine va fi vinovat, să fiţi ferm convinşi că va plăti. (…) Pompierii trebuiau să acţioneze. Important este că s-au salvat vieţi. (…) S-a intervenit întâi cu roboţi”, declară el.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Șoferii își pot face polițe RCA la noile firme de asigurări intrate pe piața din România. ASF a făcut anunțul