- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Judecătorii, avocații, cei care au buzunarele pline de bani, se pregătesc de greve. Ce nemulțumiri mai există în Ministerul Finanțelor

24 Aug, 09:19 • Constantin Cristina
Cel mai bine plătiți din România, judecători, avocați, amenință cu grevă în cazul în care deja eșuata „reformă” fiscală ar pleca la drum. Situația în Guvern a scăpat de sub control.
Judecătorii, avocații, cei care au buzunarele pline de bani, se pregătesc de greve. Ce nemulțumiri mai există în Ministerul Finanțelor

În ziua de azi, grevele sunt puse la cale de cei mai bine plătiți angajați din România, mai precis avocați, judecători, angajați din Ministerul de Finanțe, a informat zf.ro. Așadar, „Gulerele albe”, care au cei mai mulți bani în buzunare, pun la cale un nou protest, deoarece se tem ca „reforma fiscală” le va diminua veniturile.

Citește și: Angajații din Finanțe continuă protestul și astăzi! Sindicaliştii, nemulţumiţi de măsurile propuse de Guvern pentru reducerea cheltuielilor bugetare

Judecătorii, avocații, cei care au buzunarele pline de bani, se pregătesc de greve. Ce nemulțumiri mai există în Ministerul Finanțelor

În prezent, Guvernul se confruntă cu o situație cumplită. A scăpat de sub control cheltuielile iar deficitul a sărit în aer – nici vorbă să mai fie de 4,4% din PIB, iar Consiliul Fiscal crede că ar putea sări de 6% din PIB, în actualele condiții. Miniștrii cabinetului Ciolacu încearcă pe la Bruxelles să mai cârpească ceva, pentru că România s-a angajat că va reduce deficitul bugetar în schimbul fondurilor UE – şi sunt în jur de 12-13 miliarde de euro care ar urma să intre în acest an în România.

judecători
judecători

În ședința de ieri, coaliția de guvernare a refuzat măsurile agreate de ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. Marcel Boloș a făcut mai multe promisiuni în fața angajaților din ANAF și Finanțe pe data de 11 august, în ceea ce privește egalizarea salariilor și păstrarea tuturor salariaților în contextul în care ordonanța de reducere a cheltuielilor în sectorul bugetar înaintează în ritm alert. Se pare că măsurile propuse de ministrul de Finanțe nu au fost acceptate de coaliția de guvernare.

„Din informații de ultim moment, aseară a avut loc o întâlnire între membrii coaliției, prilej cu care ministrul Finanțelor a propus aprobarea măsurilor agreate cu noi prin Procesul verbal semnat în data de 11.08.2023.

Măsurile propuse de ministru pentru stingerea conflictului din cadrul Ministerului Finanțelor se pare că nu au fost acceptate. Motivele exacte care au stat la baza respingerii acestora nu le cunoaștem, probabil mâine ni se vor prezenta”, arată SindFisc, unul dintre sindicatele angajaților din ANAF și din Ministerul de Finanțe.

Alte articole: Se anunță o nouă grevă la Ministerul Finanțelor. Angajații vor să-și păstreze locurile de muncă și veniturile. „Am tot încercat să negociem cu Guvernul”